Nordre Aker Budstikke

Har du tenkt på at det kanskje ikke er alle som har noen å feire 17. mai med?

Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ILLUSTRASJONSBILDE

Christian (15) fra Nordberg har kommet på 2. plass i Aftenspostens skrivekonkurranse, og han tar opp en veldig viktig sak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2019 kl 18:40

NORDBERG: Christian Fredrik Borg er veldig god til å skrive. Det har han ikke minst fått vist, ved å komme på 2. plass i Aftenpostens 17. mai-talekonkurranse for ungdom. I tillegg skriver Christian innemellom for Nordre Aker Budstikke, og leverer supre saker til lokalavisa.

Christian, som ellers er elev ved Nordberg skole, tar opp en veldig viktig sak i innlegget sitt, her er utdrag og som er skrevet på nynorsk:

Ensomhet

«No er det sjølvaste 17. mai. Dagen vi skal feire, føle gleda over å vere norske og kose oss med venner og familie...Nokon vel å sitte inne og trivst med det, medan andre meir enn gjerne vil vere med, men ikkje finn sin plass...

Rundt om i Noreg er det mange som lever aleine og ikkje har nokon å vere med. Det kan vere naboen over gata, pensjonisten i nabohuset som mista mannen året før, eller han du trur gjer ungdomsstrekar i etasjen under.

Einsemd er vanskeleg å sjå, og mange tar på ei maske når dei er på skulen og jobb. Men når dei kjem heim, kjem også følelsen av at ingen vil vere med dei...»


Christian Fredrik Borg. Foto: PRIVAT

Skriver Christian blant annet i innlegget, og viser også til en undersøkelse fra i fjor, og som viste at hver tredje student følte seg ensom, men at mørketallene trolig er store. Han oppfordrer også til inkludering, og trekker særlig frem Follo-russen og en egen «omsorgsknute»; Ta en time, gjør noe hyggelig for eldre, ta de gjerne med på rulling.

Faktisk noe også beboere på Seniorhuset på Tåsen fikk være med på å i år igjen, i regi av Generasjon M - her kan du lese hele saken.

Sammen gjør vi en forskjell

Christian oppfordrer også til andre enkle tiltak som fremmer inkludering - her kan du lese hele innlegget hans i Aftenpostens konkurranse.

«Saman kan vi gjere ein forskjell, og 17. mai er ein dag for alle, for det er trass alt det norske folket og at vi blei ein egen sjølvstendig nasjon, vi feirar.»

Skriver han også. Og det er flere flinke med skrivekløe i Nordre Aker, vinner av konkurransen i Aftenposten ble Blindern videregående skole-elev Stine Bentzen - her kan du lese Stines innlegg.


Gratulerer med 17. mai, og gratulerer til Christian og Stine.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...