Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har eget ammerom på låven

10-årsjubileum og julemarked på Skjerven Gård

Skjerven Gård feirer 10 års jubileum for det tradisjonsrike julemarkedet. Nytt i år er eget babyrom for bleieskift, amming og matoppvarming.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2014 kl 09:32

MARIDALEN: Det har vært en hektisk høst og vinter så langt for Skjerven Gård-forpakterne Tori og Jon Ivar Bakke. Ikke bare i forhold til den daglige driften av gården, men også i forhold til dagtilbudet til demente på gården. Blant annet har gården i høst blitt godkjent som første «Inn på tunet»-gård i Oslo, landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte Skjerven i den forbindelse.

Bygdeutviklingsprisen

I tillegg mottok gården nylig Bygdeutviklingsprisen for Oslo og Akershus.

Men nå er det altså julemarkedet 13. og 14. desember som gjelder. Mye skal bakes, ordnes og settes i stand.

- Men vi hadde nok ikke fått til disse julemarkedene, hadde det ikke vært for de nærmere 60 frivillige som stiller opp og bidrar til markedet, roser Tori Bakke.

Les også: Kroppen laget av tre og skinnet av geit hvor hårene er skrapt av

Julemarkedet på Skjerven er tuftet på håndverkstradisjoner, og ikke noe «juggel», som Tori tidligere har uttalt.

Hun lover at nissen skal være på plass, hest og kjerre, og ikke minst Lucia-tog på lørdagen.

Det er også «stillerom» under julemarkedet - på stabburet er det rom for ettertanke.

Ammerom

Mange barn kommer til julemarkedet i Maridalen. Også mange veldig små barn. Det tar ekteparet Bakke på alvor.

- I fjor måtte svigermor åpne dørene for de som trengte et sted å skifte bleier og et sted å amme. I år har vi derfor innredet et  «babyrom» på låven, med blant annet mikrobølgeovn, plastputer til bleieskift, og våtservietter, forteller Tori.

Julemarkedet på Skjerven gård er ikke som andre julemarked.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...