Nordre Aker Budstikke

Har funnet plass til de «glemte» Disen-elevene likevel

Det blir litt trangere på 8. trinn på Morellbakken til høsten, men alle som har skolen som nærskole får plass. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi har gjort en feil, og det må vi ta ansvaret for, sier Morellbakken-rektor Siv Lande. Tirsdag sender hun ut beskjed om at alle de 11 elevene fra Disen som måtte til Årvoll, likevel får plass på nærskolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 18:16

DISEN / GREFSEN: I april fikk 12 Disen-elever, som skulle starte i 8. trinn på Morellbakken til høsten, brev om at det likevel ikke var plass til dem.

I ettertid viser det seg at det er snakk om 11, en elev har etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til tilhørighet til Engebråten skole.

De hadde heller fått skoleplass på Årvoll skole. Foreldrene har protestert kraftig, blant annet gjennom et brev til UDE og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

Disen-foreldrene fikk full støtte fra BU i Nordre Aker 4. mai. Her Maria Sun Hansen på vegne av foreldregruppa. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Beskjeden fra Morellbakken kom for sent, og dermed hadde fristen for å søke plass på andre skoler gått ut.


LES OGSÅ: Foreldre får full støtte av bydelsutvalget: Krever skoleplass til de «glemte» Disen-elevene

Har funnet plass

– Vi har gått flere runder internt, og funnet ut at vi tar imot disse elevene likevel, sier rektor Siv Lande på Morellbakken skole, til Nordre Aker Budstikke tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Tirsdag ettermiddag har brannvesenet rykket ut til en skogsbrann i Grefsenkollen

Rektor Siv Lande på Morellbakken skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Siden det ble begått en saksbehandlingsfeil av oss, gjør vi et unntak dette året. Dermed får alle som bor i inntaksområdet til Morellbakken plass her til høsten.


I utgangspunktet har skolen plass til 132 elever på trinnet. Det er fem klasser med 26-28 elever hver. Ved å utvide klassestørrelsene litt, blir det plass til alle 11 fra Disen.

– Det betyr at det blir litt trangt, og at vi må ha flere elever i klasserommene enn de er beregnet for, men det må vi tåle som et unntak denne gangen, sier Lande.

Klar over plassmangel for sent

Foreldrene til de Disen-elevene har alle klaget på vedtaket om at barna deres uten forvarsel fikk skoleplass på Årvoll og ikke Morellbakken.

– De mente de fikk for kort varsel, og at det burde finnes andre løsninger. Det er ikke en situasjon vi er glade for å havne i, men det er heller ikke riktig at uskyldige elever skal rammes av en saksbehandlingsfeil, sier Lande.

Hun forteller at skolen for sent ble klar over at elevtallet fra Grefsen skole, som sammen med Disen skole er barneskolene Morellbakken får elever fra, var høyere enn normalt.


– Det var en glipp fra vår side, og det tar vi nå konsekvensene av, sier Lande.

LES OGSÅ: Derfor har disse 20-åringene flyttet inn i Seniorhuset på Tåsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...