Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har hjulpet 1500 foreldreløse barn

Siden 1998 har Ilula Orphan Program hjulpet mer enn 1500 barn og unge. Også med økonomisk støtte fra Engebråten skoleelever, gjennom Operasjon Dagsverk, og Maridalen Rotary.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2014 kl 14:04

MARIDALEN/NORDRE AKER: I Tanzaniahøylandet i Afrika, har grunnlegger og primus motor Berit Skaare fra Oslo stiftet Ilula Orphan Program (IOP).  Siden 1998 har det private prosjektet hjulpet  mer enn 1500 barn og unge. De senere årene også med økonomisk støtte fra Engebråten skoleelever, gjennom Operasjon Dagsverk, og fra Maridalen Rotary.

- Ilula har etter hvert blitt et kjent begrep blant elever, lærere og foreldre ved skolen. Gjennom fire år har skolen viet sin solidaritetsdag til IOPs arbeid, og gjennom elevenes jobbing denne dagen er betydelige midler samlet inn, forteller Erik K. Normann, president i Maridalen Rotaryklubb og leder av driftsstyret ved Engebråten skole.

Han legger til at Maridalen Rotary så langt har bidratt med kr. 26.000, etter søknad fra elevrådet ved Engebråten skole. Rotary Maridalen er åpne for å motta ny søknad denne høsten.

1500 foreldreløse barn og unge

Normann forteller at gjennom fadderordningen får nå over 1500 foreldreløse barn og unge bidrag til skolegang og utdanning og dermed en vei ut av fattigdommen. Pengestøtten går bl.a. til bøker, skoleuniform og skolepenger. I fosterfamilieprogrammet gir IOP støtte til familier i lokalsamfunnet som tar til seg minst to foreldreløse barn

Støtten er i form av husdyr, senger og myggnetting. Enkle midler som skal bidra til å hjelpe andre i en enda vanskeligere situasjon. Jentehjemmet huser nå 36 foreldreløse jenter og gir dem husvære, mat, omsorg og opplæring. I tillegg er man selvforsynt på mange områder; egen gårdsdrift, snekkerverksted, systue og skomaker bidrar til hverdagens behov.

Elever til Ilula

Normann kan også fortelle at om alt går etter planen, så reiser en gruppe Engebråtenelever  til Ilula til vinteren, for ytterligere å forankre arbeidet i elevenes bevissthet og knytte nye bånd.

- Med 200 kroner pr måned kan familier og andre gjennom fadderordningen støtte utdanningen til en ungdom. Grunnlegger Berit Skaare jobber også for å få på plass finansiell støtte til å realisere utbygging av et nytt internat på jentehjemmet og en eksamenshall på skolen, sier Normann.

Normann forteller videre om Ilula, og som ligger 7 timers kjøring inn i landet fra Dar-es-Salam.

Fattigdom, hiv/aids

- Fattigdommen er stor og hiv/aids-epidemien har etterlatt seg et stort antall foreldreløse barn. IOPs målsetting er å bekjempe fattigdom, hiv og aids ved å gi fattige og foreldreløse barn støtte til skolegang og utdannelse. Spesiell fokus er det på jentenes situasjon, som i denne regionen dessverre opplever å være ekstra utsatt for vold og overgrep, og der likestilling bare er et fjernt begrep, sier han.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...