Nordre Aker Budstikke

Har ikke registrert smitte her siden torsdag

Smittetrykket i Nordre Aker, og Oslo, er lavere enn på lenge. Bildet er fra et folketomt Nydalen nyttårsaften. Foto: Christian Fredrik Borg

Tre dager på rad har Nordre Aker vært uten nye koronatilfeller. I Oslo som helhet er det registrert 24 koronasmittede siste døgn, under halvparten så mange som for en uke siden og 40 færre enn snittet den siste uken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2021 kl 09:53

OSLO: Færre nye smittetilfeller har det ikke vært i hovedstaden siden 11. oktober. Da ble det registrert 21 nye smittetilfeller.

Toppen ble nådd litt over en måned senere: 19. november ble det registrert 242 nye smittede på ett døgn. Elleve av disse var den gang i Nordre Aker.

Antall smittede siste døgn er 14 færre enn dagen før. Samme dag forrige uke ble det registrert 59 smittetilfeller.

Antall registrerte smittede i Oslo per dag de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

– Ikke senke skuldrene

– For å være helt ærlig er det en fantastisk følelse å våkne til så lave tall en mandag morgen i februar, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NRK.

Helsebyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Han sier tallene viser hva 700.000 osloborgere kan få til når de virkelig går sammen om noe, samtidig som han ber innbyggerne om ikke å senke skuldrene.

– Smitten er fortsatt i byen vår, men dette er et bevis på hva vi kan få til når vi er flinke.

Selv om smittetallene nå har vært fallende over flere uker, gikk byrådsleder Raymond Johansen ut og sa at vi ikke kan vente noen lettelser i Oslo denne uken. Videregående skole skal fortsatt drives på rødt nivå.

Bydelene

Det laveste smittetrykket er det fortsatt bydel Nordre Aker som har, med 52,6 per 100.000 innbyggere de siste to ukene. I faktiske smittede er tallet 28 personer.

Antall registrerte smittede i bydel Nordre Aker per dag de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

De siste tre døgnene er det ikke registrert noen smittede innbyggere i Nordre Aker. Selv om flere andre bydeler har vært smittefrie (i alle fall i følge registrerte tilfeller) det siste døgnet, er Nordre Aker den eneste bydelen med så mange dager på rad uten smitte.


Siste smittetilfelle ble registrert torsdag, da var det tre nye tilfeller. For en uke siden, 31. januar, var også antall smittede tre. I snitt har det nå vært registrert to nye smittede hver dag de siste to ukene.

På «plasseringene» bak Nordre Aker, finner vi bydel Ullern med 66,5 og Nordstrand med 71 per 100.000.

Stovner bydel har fortsatt det høyeste smittetrykket, men også der er tendensen fallende. Der er det nå 315 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Stovner siste døgn. Søndre Nordstrand følger etter med 283 smittede per 100.000.

Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Stovner - 315,2 - (105)
 • Søndre Nordstrand - 283,6 - (111)
 • Bjerke - 218,4 - (73)
 • Alna - 190,8 - (95)
 • Gamle Oslo - 175,6 - (103)
 • Grorud - 155,2 - (43)
 • Østensjø - 153,5 - (78)
 • Sagene - 137,5 - (62)
 • Frogner - 128,2 - (76)
 • Grünerløkka - 110,5 - (69)
 • St. Hanshaugen - 103,9 - (42)
 • Vestre Aker - 86,6 - (44)
 • Nordstrand - 70,5 - (37)
 • Ullern - 66,5 - (23)
 • Nordre Aker - 52,6 - (28)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 08.02.2021, kl. 09.30)


Totalt er 17.787 personer i hovedstaden registrert smittet siden mars i fjor. Rundt en firedel av tilfellene, nesten 4400, er registrert i aldersgruppen 20 til 29 år. Gamle Oslo er bydelen med flest smittede totalt, med 1861, mens Ullern kun har hatt 546 smittede.

Nordre Aker har nest færrest smittede totalt, med 743 siden mars. I Nordre Aker står aldersgruppen 30-39 for ett av tre smittetilfeller de siste 14 dagene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...