Nordre Aker Budstikke

Har inngått rehabiliteringsavtale for det siste bygget på Blindern

AF Gruppen er av Universitetet i Oslo (UiO) innstilt som entreprenør til samspillskontrakt for totalentreprise og rehabilitering av Eilert Sundts hus B på Blindern. Foto: UiO

AF Gruppen er av Universitetet i Oslo (UiO) innstilt som entreprenør til samspillskontrakt for totalentreprise og rehabilitering av Eilert Sundts hus B på Blindern.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BLINDERN: Målsetningen med samspillet er å finne de beste og mest kostnadseffektive løsningene til å utføre oppdraget innenfor omforent fastpris, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Estimert budsjettsum er 104 millioner kroner (ekskl. mva).

Arbeidet omfatter samspillfase, prosjektering og totalrenovering av femte til tolvte etasje, inkludert nye planløsninger og tekniske anlegg. Rehabilitering av etasjene omfatter også alle vinduer. Bygget vil få nye ventilasjonsaggregater og kjøleanlegg på tak.

Totalt areal er ca. 8000 kvadratmeter. Samspillsperioden varer frem til 1. mai 2021. Forventet ferdigstillelse er juli 2022.

– Vi er svært fornøyde med å fortsette vårt gode samarbeid med Universitetet i Oslo der vi har satt i stand mange av de verneverdige byggene. Dette er et spennende og krevende oppdrag der vi ser frem til å bruke vår samspills- og spisskompetanse innenfor rehabilitering, sier Eirik Wraal konserndirektør i AF Gruppen i pressemeldingen.


Universitetsområde. Ill. UiO.

– Vi er utrolig glade for at Eilert Sundts hus nå blir pusset opp. Å få hele Eilert Sundt hus modernisert vil bety mye for de ansattes og studentenes arbeids- og læringsmiljø, sa Anne Julie Semb, dekan ved det samfunnsvitenskapelige fakultet til UiOs nettsider i fjor sommer.

Eilert Sundts hus sto ferdig i 1967, og er den siste i rekken av bygningene på Øvre Blindern som blir rehabilitert. De øvrige etasjene i Eilert Sundts hus skal ifølge UiO ha blitt pusset opp tidligere.

I fjor sommer var oppussingen samt nytt inventar beregnet å koste 180 millioner kroner. Kunnskapsdepartementet bevilget i mai i fjor 45 millioner kroner, fakultetsstyret bevilget 30 millioner kroner , og universitetsstyret sentralt bidrar med 65 millioner kroner i årets budsjett. Totalt vil bidraget være 115 millioner kroner fra sentralt hold, skriver UiO.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...