Nordre Aker Budstikke

Har ordnet med julematen

Spurveugla i Maridalen - med måltidet i klørne. Foto: Jon Bruce

Foreviget spurveugla. – Vi er en gjeng som nesten daglig er ute og tar bilder i Maridalen, forteller Jon Bruce.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2017 kl 20:03

MARIDALEN: – Da er jeg ikke alene om å ikke ha bilde av spurveugle i Maridalen lenger, også med mus, skriver Jon Bruce på egen facebookside, med flott bilde av spurveugle fra Dausjøen i Maridalen, med mat i klørne.

Ivrige fotografer

– Bildet ble tatt mandag. Vi er en gjeng på fem - seks stykker, som nesten daglig er i Maridalen og tar bilder, forteller han i etterkant til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Årets navn - kjenner du en ildsjel som bør bli nominert?

Oppdaget for et par uker siden

Jon forteller også at han er litt bevegelseshemmet, men at god hjelp fra de andre i gjengen, gjorde at han også fikk tatt et flott bilde av ugla.

– Vi oppdaget spurveugla for et par uker siden, legger han til.

Om spurveugla

Kroppen er gråbrun på oversiden, med hvitaktige småflekker, på undersiden hvit med brune langsgående flekker eller streker. Stjerten er lengre enn vingene og har hvite tverrbånd. Tærne har tett med hårlignende fjær helt ut till klørne. Spurveuglen er bare 16 til 19 centimeter lang, har et vingespenn på 35 centimeter og veier omtrent 60 gram. Spurveuglen er den minste uglearten som hekker i Norge .

Spurveuglens foretrukne habitat ser ut til å være gammel granskog med mye løvtrær. Den forekommer også ofte i skogkanten mot åpne områder.

Spurveuglen lever av småfugler og smågnagere. Den lager rede i hull i trær, gjerne forlatte hakkespetthull.

Kilde: wikipedia.no


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. [url=https://portal.nab.no/minside/?to=showcontent&page=nyhetsbrev]Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...