Nordre Aker Budstikke

Har Oslos laveste andel arbeidsledige

Bare 468 personer i areidsstyrken i Nordre Aker er helt uten jobb. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

2,6 prosent av arbeidsstyrken i Oslo helt ledige. I Nordre Aker er tallet nesten ett prosentpoeng lavere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2018 kl 10:19

NORDRE AKER: Ved utgangen av desember er 9751 personer eller 2,6 prosent av arbeidsstyrken i Oslo helt arbeidsledige. Ledigheten for landet er på 2,3 prosent.

Det melder NAV Oslo i en pressemelding fredag.

Videre er 3400 delvis ledige (0,9 prosent) og 2383 (0,6 prosent) arbeidssøkere er på tiltak i regi av NAV Oslo.

Lavest i Nordre og Vestre Aker

Arbeidsledigheten er høyest i bydel Søndre Nordstrand med 4,1 prosent. Deretter følger bydelene Gamle Oslo (3,5 prosent), Stovner (3,4 prosent), Alna (3,2 prosent) og Bjerke (3 prosent).

Bydelene Vestre Aker, Nordre Aker og Nordstrand har den laveste registrerte arbeidsledigheten med 1,7 prosent.


I Nordre Aker utgjør dette 468 personer.

Andre bydeler med lav ledighet er Ullern (2,2 prosent), Frogner (2,3 prosent), Sagene (2,4 prosent), Grünerløkka (2,4 prosent), St. Hanshaugen (2,6 prosent), Østensjø (2,6 prosent) og Grorud (2,9 prosent).

Lavest ledighet blant kvinner

4464 personer eller 2,4 prosent av den kvinnelige arbeidsstyrken er registrert som helt ledige i desember. Tilsvarende tall for menn er 5287 personer eller 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

Lav ungdomsledighet i Oslo

Arbeidsledigheten blant de under 30 år i hovedstaden er på 2,1 prosent eller 2197 helt ledige.

Ledigheten er høyest i aldersgruppene mellom 30-39 år og 40-49 år med henholdsvis 3,2 prosent og 2,8 prosent.

Helt ledige fordelt på yrke

Av de 9751 helt ledige i Oslos arbeidsstyrke, er det tre yrkeskategorier som har over 1000 helt ledige personer. Det er kategoriene serviceyrker og annet arbeid med 1192 personer, butikk- og salgsarbeid med 1148 og reiseliv og transport med 1 127 helt ledige personer.

Om de nye tallene

Tallene for desember 2018 er ikke sammenlignbare med desembertallene for 2017, opplyser NAV.

Det skyldes at NAV i november 2018 åpnet en ny registreringsløsning for alle som registrerer seg på nav.no. Det gjør registreringen for den enkelte mindre omfattende og det går kortere tid fra arbeidssøkerne registrerer seg og til de kommer inn i statistikken. Dette gir også en økning i antallet helt ledige som ellers ikke ville vært der.

Hensikten med den nye registreringsløsningen er at færre skal oppleve registreringen som et hinder for å komme ut i aktiv jobbsøking. Arbeidssøkere kan begynne med egne jobbsøkingsaktiviteter med en gang og blir raskere disponible for arbeidsmarkedet.


I forbindelse med bruddet publiserer heller ikke NAV Oslo sesongjusterte tall for fylket.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...