Nordre Aker Budstikke

Anne Stine Hole, Dag Bredesen og Aksjonsgruppa Nedre Grefsen, ved Haavard Nordlie og Benedicte Bull. Foto: Privat/Kristin T. Haga/Sofie L. Smedsrud

Finalistene til Årets navn og ildsjel:

Har på hvert sitt vis gjort bydelen litt bedre å bo i

Aksjonsgruppa på Nedre Grefsen, Dag Bredesen som i årtier har laget skøyteis og nyttårshygge på Korsvoll, og skoleeleven som startet en bevelgelse for å knytte ungdom og eldre tettere sammen, er finalistene til Årets navn og ildsjel i Nordre Aker 2018! – Avstemmingen er åpen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2019 kl 11:52

NORDRE AKER: Bydelen er full av ildsjeler - mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater. Nå har redaksjonen valgt ut tre finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildjsel i Nordre Aker 2018!

Vinner 10.000 kroner

Utmerkelsen Årets navn og ildsjel i Nordre Aker ble delt ut første gang av Nordre Aker Budstikke i 2008. Siden har en rekke enkeltpersoner, grupper og foreninger mottatt prisen.

Også i år deles prisen ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for hovedpremien på 10.000 kroner. Vinneren får ikke berike seg selv, men får donere videre til et godt formål i lokalmiljøet.

Under følger en kort presentasjon av hver kandidat. I løpet av romjulen vil vi presentere hver kandidat grundigere.

Du kan stemme nederst i saken!

Kandidat 1: Aksjongruppa på Nedre Grefsen, ved Haavard Nordlie og Benedicte Bull

Haavard Nordlie og Benedicte Bull, har vært frontfigurene i Aksjonsgruppa Stopp ødelegging av Nedre Grefsen. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Haavard og Benedicte har ledet aksjonsgruppa som kjempet mot fortettings- og saneringstrusselen på Nedre Grefsen. Det var Haavard Norlie som i 2016 oppdaget konsekvensene av at Nedre Grefsen var innlemmet i utviklingsområdet Storo i Kommuneplanen fra 2015. I 2018 ble kampen kronet med seier, da byrådspartiene tok Nedre Grefsen helt ut av sitt forslag til ny kommuneplan. Tidligere hadde ett og ett av opposisjonspartiene også endret standunkt.

«Benedicte og Haavard har gjort en formidabel jobb» skriver en av leserne som har nominert Aksjonsgruppa. «De to har ledet arbeidet på en klok, inkluderende og taktisk måte. Enormt mange timer, møter med politikere, byråkrater og andre er nedlagt. Alt dette helt ulønnet for at alle vi som bor på Grefsen skal få bli boende i hjemmene våre».

– Dette er en anerkjennelse av det arbeidet hele Aksjongruppa har lagt ned. Jeg er kjempestolt og glad for å bli nominert, sier Haavard Nordlie.


LES OGSÅ: Full seier etter to års intens kamp for småhusområdet

Kandidat 2: Anne Stine Hole, Generasjon M

Anne Stine Hole arrangerte russerulling for beboerne i Seniorhuset på Tåsen i mai. Her sammen med beboer Kari Hauge (t.v.), og ordfører Marianne Borgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Anne Stine fra Kjelsås er en av stifterne bak Generasjon M, som tilbyr besøkstjenester til sykehjem, omsorgsboliger og hjemmeboende eldre i Oslo og Akershus. Generasjon M startet som en ungdomsbedrift, da Anne Stine gikk på Foss videregående skole, sammen med Christina Væting Nergård. De to tok ideen med fra videregående og staret opp egen bedrift. I dag er 70 ungdommer i alderen 14-20 år ansatt som M-venner.

I 2017 ble det gjennomført 9400 generasjonsmøter (tall fra Ferd). «Gjennom ukentlige besøk og aktiviteter fylles generasjonskløften med mening, mestring og moro,» står det i nominasjonen av Anne Stine.

– Dette var veldig hyggelige nyheter å få rett før jul! Generasjon M og bydel Nordre Aker har gjort mye spennende sammen i år, fra middagsbesøk og russerulling med gjengen på Seniorhuset, til besøk hos hjemmeboende eldre i bydelen, sier Anne Stine.


LES OGSÅ: – Vi lurte på hvorfor elevene ikke hadde kontakt med de eldre?

Kandidat 3: Dag Bredesen, Korsvoll

Dag Bredesen (t.v.) har vært med å lage skøytebane på Korsvollbanen i nærmere 20 år. Håkon Noodt har hjulpet til de siste årene. Her i aksjon for noen år siden. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Barn, unge og familier på Korsvoll har i nærmere 20 år kunnet takke Dag for isbanen på Korsvollbanen. Nærmer gradestokken seg frysepunktet står Dag klar med vannslangen både tidlig og seint, slik at isen blir klar til glede for barn i alle aldre. Når Nyttårsvarden på Korsvolltoppen tennes for 20. gang ved inngangen til år 2019, kan de mange deltakerne samtidig takke Dag for medvirkning og organisering siden den første varden ble satt opp ved inngangen til år 2000.

Dag bidrar også fast med en rekke praktiske ting og gjøremål rundt Torshov Janitsjarorkester, som er et korps for barn og ungdom med psykisk utviklingshemming. I tillegg er han også alltid klar til å delta på diverse dugnader rundt snøleikanlegget og lysløypa på Grinda, Korsvollhytta ved Ørfiske, Hansemyrparken samt tallrike andre lokalbyggende tiltak.

«Dag er med andre ord selve personifiseringen av en ildsjel!» skriver en av leserne som har nominert Dag.


– Hva kan jeg si? Først og fremst veldig hyggelig å bli sett selvfølgelig! sier Dag om å være finalist til Årets navn og ildsjel.

LES OGSÅ: Trår til fem ganger i uka for å lage skøytebane

NB! Det kun mulig å stemme én gang per enhet: Avstemmingen er åpen til 6. januar.
Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Vinnerne:

  • 2017: Helge Holter, banemester på Nordre Åsen og leder for Skeid bandy
  • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • (Prisen blikke delt ut i 2014)
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...