ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Har planer for området

Det har blitt en liten snarvei over området der Hafslund jobbet, men selskapet bedyrer at de ikke er ferdig med å tilbakestille området. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det ser noe annerledes ut i området, før og etter det tidligere strømnettarbeidet til Hafslund, som bedyrer at de slett ikke er ferdig ved elva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2020 kl 08:27

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt Hafslunds arbeider ved Akerselva, mellom Kjelsås og Nydalen, og like nedenfor undergangen opp til Engebråten ungdomsskole.

– Vi bygger nytt strømnett mellom Korsvoll og Kjelsås transformatorstasjoner, kunne Hafslund fortelle i april 2018.

I anledning arbeidene ble det tatt ned noen trær, og da Hafslund var ferdig med arbeidene på området, sto det igjen en åpen plass.

– Det har blitt stygt der hvor Hafslund har gravd. Turgåere bruker området som en snarvei for å spare noen meter, og da kommer aldri området til å komme tilbake slik som det var. Har ikke Hafslund et ansvar for å sette området tilbake i stand? Som et minimum å gjerde det inne i noen år? spør en leser.

– Gjenstående arbeid

Hafslund svarer:

ANNONSE

– Hafslund Netts entreprenør, Energianlegg, har noe gjenstående arbeid før de kan ferdigstille dette prosjektet. Først vil det aktuelle området bli «harvet opp» for å få litt luft ned i jorden. Deretter skal det legges på matjord og sås med egnet frøblanding. Det er planlagt å sperre av området med et sikringsgjerde tilpasset formålet etter utført arbeid. Alt dette arbeidet er planlagt våren 2020, kan Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett, fortelle.

– Hafslund Nett har betalt ut erstatning til Bymiljøetaten som grunneier, for trær som ble felt i dette området. Etter at vårt arbeid er utført vil Bymiljøetaten gjenplante trær i området.

– Ansvar

Bymiljøetaten legger til:

– Vi kommer til å ta en runde til våren og se på hvilke tiltak som er nødvendige for å sikre reetablering av området, og hvor det skal plantes erstatningstrær. Alle som gjør arbeider på våre områder har ansvar for at området settes tilbake i stand etter at arbeidene er ferdig, understreker pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE