Nordre Aker Budstikke

Har planer for området

Det har blitt en liten snarvei over området der Hafslund jobbet, men selskapet bedyrer at de ikke er ferdig med å tilbakestille området. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det ser noe annerledes ut i området, før og etter det tidligere strømnettarbeidet til Hafslund, som bedyrer at de slett ikke er ferdig ved elva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2020 kl 08:27

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt Hafslunds arbeider ved Akerselva, mellom Kjelsås og Nydalen, og like nedenfor undergangen opp til Engebråten ungdomsskole.

– Vi bygger nytt strømnett mellom Korsvoll og Kjelsås transformatorstasjoner, kunne Hafslund fortelle i april 2018.

I anledning arbeidene ble det tatt ned noen trær, og da Hafslund var ferdig med arbeidene på området, sto det igjen en åpen plass.

– Det har blitt stygt der hvor Hafslund har gravd. Turgåere bruker området som en snarvei for å spare noen meter, og da kommer aldri området til å komme tilbake slik som det var. Har ikke Hafslund et ansvar for å sette området tilbake i stand? Som et minimum å gjerde det inne i noen år? spør en leser.

– Gjenstående arbeid

Hafslund svarer:


– Hafslund Netts entreprenør, Energianlegg, har noe gjenstående arbeid før de kan ferdigstille dette prosjektet. Først vil det aktuelle området bli «harvet opp» for å få litt luft ned i jorden. Deretter skal det legges på matjord og sås med egnet frøblanding. Det er planlagt å sperre av området med et sikringsgjerde tilpasset formålet etter utført arbeid. Alt dette arbeidet er planlagt våren 2020, kan Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett, fortelle.

– Hafslund Nett har betalt ut erstatning til Bymiljøetaten som grunneier, for trær som ble felt i dette området. Etter at vårt arbeid er utført vil Bymiljøetaten gjenplante trær i området.

– Ansvar

Bymiljøetaten legger til:

– Vi kommer til å ta en runde til våren og se på hvilke tiltak som er nødvendige for å sikre reetablering av området, og hvor det skal plantes erstatningstrær. Alle som gjør arbeider på våre områder har ansvar for at området settes tilbake i stand etter at arbeidene er ferdig, understreker pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...