Nordre Aker Budstikke

Lager nye sykkelfelt:

Noen avkjørsler har vist seg å være trafikkfarlige, mener kommunen

Grefsenplatået får sykkelfelt, utbedrede fortau og regnbed. Foto: (Illustrasjon fra Bymiljøetaten / Oslo kommune)

– Signalene vi har fått fra Plan- og bygningsetaten er at ingen adkomster her er ulovlige, men et lite fåtall er såpass trafikkfarlige at det er aktuelt å gjøre enkelte endringer, ifølge Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 11:09

GREFSEN: I mars omtalte Nordre Aker Budstikke Bymiljøetatens henvendelse til Plan- og bygningsetaten, om avkjørsler i Grefsenveien.

Det skal etter planen på plass opphøyde sykkelfelt og bredere fortau, i første omgang fra Disen holdeplass til Myrerskogveien, og siden videre til Midtoddveien - lese mer om planene her.

«I forbindelse med Bymiljøetatens oppgradering/anleggelse av blant annet sykkelfelt i Grefsenveien, har vi behov for å vurdere/få bistand til vurdering av lovligheten av en del avkjørsler tilknyttet veien. Det vil dreie seg om flere avkjørsler, og det blir aktuelt å innhente opplysninger fra blant annet avkjørselsregisteret.» sto det blant annet i brevet til Plan- og bygningsetaten.

Denne uka svarer Bymiljøetaten om status i arbeidet:

– Signalene vi har fått fra Plan- og bygningsetaten er at ingen adkomster her er ulovlige, men et lite fåtall er såpass trafikkfarlige at det er aktuelt å gjøre enkelte endringer. Her har Bymiljøetaten allerede innledet god dialog med boligeierne, sier Guro Birkeland, pressevakt i Bymiljøetaten.


Nye sykkelfelt vil erstatte sykkelfeltene som i dag går mellom Disen holdeplass og Glads vei. Tidligere har Bymiljøetaten uttalt dette om dagens sykkelfelt, som ble anlagt høsten 2018:

«Bymiljøetaten utdyper at sykkelfeltene på strekningen fra Disen til Glads vei vil bli frest opp fra innside fortau og ut mot trikketrase, inkludert den røde asfalten. Føringsveier og nye sandfang vil også da legges ned. Eksisterende kantstein gjenbrukes og flyttes ut mot ytterkant sykkelfelt, og ny skrå kantstein vil settes ned på rett plass mellom fortau og sykkelfelt. Fortauet vil få en bredde på rundt 2,5 meter til 3 meter, mens sykkelfeltene vil få en bredde på 2 til 2,2 meter. Trikk og bil får 7 meter trasé.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...