Nordre Aker Budstikke

Grefsen-drapet:

Har tatt ut tiltale mot kona

Arkivfoto.

Statsadvokaten mener kvinnen som knivdrepte ektemannen sommeren 2017 bør dømmes for forsettelig drap.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Den døde ble funnet i en leilighet i Nordhagaveien 11. juli i fjor. Mannen ble erklært død på stedet, like etter at nødetatene kom frem.

– Det ble pågrepet en kvinne på stedet, som nå er siktet for drap. Avdøde er hennes ektemann, og de bor på samme adresse, sa fungerende leder for seksjonen for alvorlig kriminalitet i Oslopolitiet, Kjetil Moen, på en pressekonferanse på Politihuset i juli i fjor.

Ba om besøksforbud

Kvinnen er tidligere ikke straffet, men hadde ifølge VG ved to tidligere anledninger bedt om besøksforbud for ektemannen som hun er siktet for å ha drept. Begge gangene har begjæringen blitt trukket før den er blitt behandlet i retten.

Kvinnens to tenåringssønner var til stede i leiligheten, og det var en av dem som varslet politiet om knivstikkingen rundt klokken 23.30 denne tirsdagskvelden, ifølge VG.

Straffeloven paragraf 275

Oslo statsadvokatembeter har nå tatt ut tiltale, etter ordre fra Riksadvokaten. Saken skal aktoreres av Oslo statsadvokatembeter.


I tiltalebeslutningen ber statsadvokaten om at kvinnen, som er i 50-årene, dømmes for drap etter straffeloven paragraf 275.

– Vi mener å kunne bevise at hun forsettlig har drept ektemannen. Saken er sendt til Oslo tingrett for berammelse, og det er bedt om at det settes av syv dager til hovedforhandlingen, sier Tomasz Edsberg, konstituert statsadvokat.

Åtte til 21 år

– Kvinnen sitter for tiden i varetekt. Strafferammen for forsettlig drap er fra åtte til 21 år, men de konkrete omstendighetene rundt handlingen vil alltid ha betydning for fastsettelsen av straff, hvis hun blir dømt i henhold til tiltalen, sier Edsberg.

Kvinnens advokat har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...