Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hardbarkede Lyn-supportere hyller Drillo-effekten

... men gamletrener Bredos navn er nærmest skrevet i gull.

Jørgen Ellingsen setter Lyn nærmest foran alt og alle. Foto: FOTO: PRIVAT

... men gamletrener Bredos navn er nærmest skrevet i gull.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2014 kl 13:38

KRINGSJÅ: Finn Bredo Olsen gikk nylig av som Lyn-trener med umiddelbar virkning. Den tradisjonsrike Oslo-klubben fikk raskt på plass et nytt trenerteam bestående av Jonas Rygg (hovedtrener), Egil Drillo Olsen og Viggo Strømme - og Drillo-effekten lot ikke vente på seg.

Ny optimisme

Førde ble nærmest spilt ball i hatt med på Bislett forrige søndag. Det har fått flere av Bastionen-medlemmene til å tro på en gedigen tabellklatring.

- Laget spiller for det første med en helt ny glød og engasjement. I tillegg virker det som om det er en mye tydeligere plan. Mange spillere ser ut til å komme mer til sin rett i den nye formasjonen. Armin Sistek fikk mye mer støtte fra midtbanen enn tidligere, og da er han farlig. Midtbanen fungerte også mye bedre enn den har gjort generelt hittil i år, sier Lyn-supporteren Jørgen Ellingsen, og får støtte av Fridtjof Grimsrud, tur- og arrangementansvarlig i Bastionen.

- Forskjellen var enorm sammenlignet med kampene tidligere denne sesongen. Vi var med i dueller, kjempet hardt om andreballer og var hissig på gjenvinning, sier Grimsrud.  

SE VIDEO: Drømmedebut for Lyns nye trenerteam

 

LES OGSÅ: Pangstart for Drillo og Lyn

Tre kamper før sommerferie

Nå venter Ålgård, Stord og Florø i de kommende kampene, før laget tar sommerferie. Pr. dags dato ligger Rygg og Drillos mannskap på nedrykksplass. Ellingsen mener en manglende spilleplan og feil bruk av spillere forklarer Lyns tunge sesong så langt.

Men den trofaste supporteren er nå optimistisk med tanke på fortsettelsen og stemningen rundt laget.

- Supporterne er evige optimister, og dersom vi får full pott i de tre siste kampene før ferien, tror jeg vi kan gå en veldig spennende høst i møte. Både når det gjelder sportslige resultater og engasjementet på tribunene, sier Ellingsen.

- Hedersmann

Da Atle Brynestads imperium falt sammen for noen år tilbake, selskap for selskap, kunne han ikke bruke penger på Lyn lenger. Klubben gikk som kjent konkurs, og laget måtte gjenoppstå i lavere divisjoner. Klubbmedlemmene og supporterklubben tok kontrollen. Deres første krav: Bredo skulle trene A-laget.

I 1997 flyttet Bredo til Oslo, og ble en del av Lyn-systemet. Med unntak av perioden 2004-2005, da han var i Stabæk, hadde han en eller annen rolle som trener i Lyn. Inntil 13.juni 2014.

Etter en bedrøvelig sesonginnledning, valgte han å trekke seg som hovedtrener.

- Jeg føler ikke at jeg er rett person for å snu dette nå, og da er det riktig å tre til side, sa den tidligere treneren.

LES OGSÅ: 

Drillo gjør trenercomeback i Lyn

Bastionen: - En voksen og riktig avgjørelse

Sjefens farvel gjorde imidlertid at Bredo steg ytterligere i kurs blant supporterne.

- Det var voksent av Bredo å kjenne sin besøkelsestid og gå av frivillig. Bredo tok oss til 2.divisjon med begrensede ressurser på kortest mulig tid. Ubeseiret gjennom to divisjoner, og vi hadde nok aldri hatt en så sterk stall allerede i 4.divisjon, hvis det ikke hadde vært for Bredo, sier Ellingsen.

- Avgangen var ryddig. Han er en hedersmann, som tok Lyn tilbake til toppfotballen, sier Grimsrud.

LES OGSÅ: Bredo ferdig i Lyn

Avskriver ikke opprykk i år

Nå håper den ihuga supporteren Ellingsen at Drillo, på tross av lagets begrensede poengfangst så langt denne sesongen, kan bidra til at Lyn kan kjempe om opprykk også denne sesongen.

LES OGSÅ: Slik skal Drillo endre Lyn

- Opprykk blir nok vanskelig, men absolutt ikke umulig. Forutsetter en perfekt høstsesong, da. Så lenge vi i hvert fall er med blant topp 4, og opprykk er teoretisk mulig, så vil det bidra til å holde engasjementet og interessen oppe, sier optimistiske Ellingsen.

- Hva med Drillo som permanent Lyn-trener?

- Drillo er kanskje Norges største fotballnavn. Jeg synes det viser enorm innsats av styret og ledelsen i Lyn å ha klart og få han som en del av trenerteamet. Dersom han kan være delaktig nok etter VM, og får tid og anledning til å merke Lyn med sin filosofi, sier ikke jeg nei takk til å ha han på permanent basis, avslutter Ellingsen. 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...