Nordre Aker Budstikke

Hårfin «krise» på Nordberghjemmet: Trenger ny frisør

Avdelingsleder Wenche og de andre ansatte har i vår flere ganger måtte trå til for at Edith og resten av beboerne på Nordberghjemmet skal se skikkelige ut på håret. Det er ikke en optimal løsning, innrømmer begge. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Til 17. mai måtte de ansatte klippe og legge hårruller. Det ble nasjonaldag, men langt fra optimalt. Nå håper beboerne at det finnes en frisør i lokalmiljøet som vil ha jobb tre dager i uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: – Nå er vi 66 beboere som venter på å få stelt håret, sier Edith Schau.

Hun har bodd på Korsvoll siden 1964, og på Nordberghjemmet de siste fire.

– Det er veldig fint å bo her. Vi får den hjelpen vi trenger, og de ansatte er veldig flinke til å stelle i stand, sier Schau.

Frisørsalong

Men ett problem har seilt opp for beboere og ansatte denne våren: Mangelen på en frisør.

Nordberghjemmet, som nå drives av Diakonhjemmet, har nemlig fullutstyrt frisørsalong med to stoler i første etasjer. Men det har hjulpet lite etter at den tidligere faste frisøren sluttet.


– Det er noe vi er veldig avhengige av alle sammen, og det er et stort savn, sier Schau.

– Det er viktig for mange å ta seg godt ut, og det å være fin på håret er en viktig del av identiteten, supplerer avdelingsleder Wenche Stensvold.

Så nå er det lite krøller å spore på Nordberghjemmet.

LES OGSÅ: Her er flest fornøyde med sykehjemmet

Måtte trå til 17. mai

– De fleste går som de er. Personalet har jo ikke tid til å gjøre dette i tillegg. Da får håret heller bli flatt, sier Schau.


Til 17. mai var det Stensvold som la hårruller på henne. Og andre ansatte bidro så de som ønsket det fikk stelt håret.

– Men vi kan ikke bruke hjelpepleiere til det i lengden, sier Stensvold.

Nå ønsker beboere og ansatte seg en ny, fast frisør. Det er ikke bare, bare med en vikar heller, for en trygg hverdag er viktig for bebeoerne, som er fra 70-årene, til den eldste på 103.

– Det må være en frisør som driver sin egen «butikk», og kan ta permanent, legge hår (hårruller), og klippe hår både på damer og menn, sier Stensvold.

Og hvis den aktuelle kandidaten leser dette, kan daglig leder på Nordberghjemmet, Tove Kristin Bratberget, kontaktes på 22 70 12 05, eller firmapost@nordberghjemmet.no.


– Det begynner å haste nå, smiler Schau.

LES MER OM NORDBERGHJEMMET:


Fikk hakeslepp i heisen: – Tenk at jeg måtte på sykehjem for å se en lama!

Vi har en ponni i heisen – på sykehjemmet!

Serverer bobler, te og musikk i sykehjemmets egen bar


Bent Høie på besøk. – Det er som å være på restaurant hver dag

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...