Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjelsås IL:

– Hårreisende å rive et bygg som er i meget god stand

BEHOLDE: Dette røde, lille tidligere barnepark-huset ønsker Kjelsås IL å beholde, det ligger inne på området der også fotballbane, klubbhus og idrettshall ligger, her daglig leder Truls Nygaard. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kjelsås IL trenger den lille bygningen i den nedlagte barneparken inne på idrettslagområdet. Men kommunen har bestemt seg, og entreprenør står klar til å rive så snart som mulig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2015 kl 10:39

KJELSÅS: På Grefsen Stadion, i et lite hjørne, er restene av det som engang var en barnepark. Blant annet står et lite rødt hus på stedet, tilsynelatende i grei stand. Da avisen var på "befaring", var det ikke mulig å gå inn i huset.

3500 medlemmer trenger lokalet

Kjelsås IL - byens tredje største idrettslag med rundt 3500 medlemmer - ønsker å overta bygget, de trenger mer plass. Men kommunen har bestemt at denne nedlagte barneparken er på lista over de som skal rives, og i stedet bli "grøntområde".

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

- Hårreisende å rive et bygg som er i meget god stand. Dette kan barn og unge på Kjelsås/Grefsen ha glede av i klubbsammenheng, sier leder av Kjelsås IL, Truls Nygaard, til Nordre Aker Budstikke mandag.

Han viser også til korrespondanse med kommunen ved Omsorgbygg.

Se også: video med høydepunkter fra helgens kamp mellom Kjelsås og Skeid

- Bygget som ligger ”på” området til Grefsen stadion, se vedlagte bilde, har tidligere blitt disponert av Kjelsås Idrettslag. Idrettslaget har inspisert bygget innvendig og utvendig, for kort tid siden. Det ser veldig greit ut, skriver Nygaard i mail til Omsorgsbygg.

Han skriver også at IL'et ikke mener at bygget bærer preg av stort forfall.

- Dette bygget kan vi fint bruke som det er. Idrettslaget med 3.500 medlemmer trenger sårt plass. Vi ønsker om mulig å benytte dette lokalet, enten i form av lån, leie eller en eller annen form for overtagelse, står det også i mailen.

Omsorgsbyggs saksbehandler har svart følgende på henvendelsen.

Bystyrevedtak

- Vi får ukentlig henvendelser på ulike organisasjoner eller privat personer som svært gjerne ønsker og overta barneparker som vi har på rivelisten vår.

- Jeg må dessverre meddele at vi ikke kan gjøre dette, da riving av disse barneparkene er besluttet på Rådhuset (journ. anm. bystyrevedtak) som et tiltak for mer grønnstruktur, samt at entreprenør er kontrahert og er i gang med prosessen, står det i mailen fra Omsorgsbygg.

Nordre Aker budstikke har også vært i kontakt med Omsorgsbygg mandag. Kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg sier at parken med tilhørende bygning skal rives på bakgrunn av at den er i dårlig stand, og det er bevilget penger til å rive disse parkene.

- Alle byens tidligere barneparker er gjennomgått. Denne barneparken i Engebråtveien er en av de som er funnet i såpass dårlig stand, at den er på lista over parker med bygg, som skal rives og settes tilbake i til "grøntområde", sier Svenneby.

Selv oppgradere?

Men hva hvis idrettslaget selv påtar seg å sette bygget i såpass stand at det er tilfredsstillende for kommunen?

- Denne prosessen har kommet så langt nå, at vi i utgangspunktet ikke ønsker å reversere den. Vi har kontrahert en entreprenør som nå står klar til å rive så fort telen går. Men når det nå kommer en konkret henvendelse på denne barneparken, skal vi saksbehandle den, så får vi se hva resultatet blir.

Hvorfor ikke spørre?

Hvorfor ble ikke idrettslaget spurt, om de kanskje ønsket å behold bygget, siden det faktisk ligger naturlig innenfor området til Grefsen Stadion og tilhørsstedet til Kjelsås Idrettslag?

- Det kjenner jeg ikke til. Det er bydel Nordre Aker vi har forholdt oss til i denne saken, sier Svenneby.

Når settes riveprosessen i gang?

- Innen juni skal de 20 parkene dette gjelder være revet, entreprenøren setter i gang arbeidet når telen er borte, legger Svenneby til.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...