Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hærverk ga kortslutning og togstans – igjen

For andre helg på rad ble det utført hærverk på Gjøvikbanen, ved Movatn stasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Forrige helg ble trafikken på Gjøvikbanen lammet i timevis to dager på rad, etter hærverk. Lørdag skjedde det igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2016 kl 15:59

MARIDALEN: Like etter klokken halv tre lørdag ettermiddag fikk vi varsel om utrykning fra nødetatene innover i Maridalen.

– Vi rykket ut etter melding om at ungdommer kastet kvister på høyspentledningen ved Movatn stasjon, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokklien i Oslopolitiet til Nordre Aker Budstikke.

I følge operasjonslederen hadde dette ført til en kortslutning, og at toglinja dermed var strømløs.

16.000 volt

– Det er 16.000 volt, og svært farlig. Politi og brannvesenet rykket ut for å sjekke om det var noen skadede.

Det var det imidlertid ikke, og ungdommene som var blitt observert på stedet hadde stukket av da politiet ankom, og ble ikke tatt igjen.

Hendelsen førte til en kortere togstans, får Nordre Aker Budstikke opplyst fra Jernbaneverket. Ifølge politiet var imidlertig togtrafikken raskt igang igjen.

Måtte evakuere forrige helg

Det var imidlertid ikke tilfellet da det ble utøvd skadeverk på Movatn stasjon forrige helg. Både lørdag 16. og og søndag 17. april stanset trafikken på Gjøvikbanen i flere timer da stømmen ble kuttet. Flere hundre passasjerer måtte evakueres til fots i skinnegangen like før Nittedal stasjon.

– Hærverk mot Jernbaneverkets anlegg er dessverre ikke noe nytt fenomen, men denne formen for hærverk har vi ikke tidligere erfaring med. Vi ser naturligvis svært alvorlig på hendelsene, og understreker at hærverket vil bli politianmeldt, skrev Jernbaneverket i en pressemeldingen som ble sendt ut 19. april.

Det var hærverk her ved Movatn stasjon som førte til strømbrudd og mange timer med forsinkelse på Gjøvikbanen både lørdag og søndag sist helg. Denne helgen ga tilsvarende hærverk kun mindre forsinkelse (ILLUSTRASJONSFOTO/FOTO: CHELL HILL, Bildet er Creative Commons-lisensiert)

Mistenkte guttestreker

Jernbaneverket benytter anledningen til å minne om at enhver form for «tukling» og nærkontakt med høyspenningsanlegg bokstavelig talt er forbundet med livsfare. Lange gjenstander som kommer i farlig nærhet kan føre til livstruende/fatale skader som følge av overslag. I tillegg kan gnistregn føre til alvorlige gress- og skogbranner.

– Det er ikke kjent hvem som står bak hærverket ved Movatn. Motivet er naturligvis derfor heller ikke klarlagt. Vi kan imidlertid ikke utelukke at det dreier seg om tankeløse «guttestreker». Vi henstiller derfor til foreldre og foresatte å forklare barn og ungdom om at hærverk ikke bare er forbudt. Det er også forbundet med livsfare, meldte Jernbaneverket etter forrge helgs hendelser.

LES SAKEN: Frykter livsfarlige guttestreker førte til full togstans

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...