Nordre Aker Budstikke

Hedret diktervennen

Det fortelles om en svært hyggelig markering og hedring av dikteren Jan Jakob Tønseth, ved Fagervann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2020 kl 12:28

NORDMARKA: Romanforfatteren og lyrikeren Jan Jakob Tønseth, (1947), som utga blant annet Hilmar Iversens ensomhet, Prosten, og Muntre dødsdikt, og i sin tid var nominert til Nordisk Råds litteraturpris, døde for to år siden.

– Tønseth var veldig glad i Fagervann, vannet ligger 406 meter over havet ved Båhushøgda i Maridalen. Han skrev flere hyldningsdikt til vannet. Han var også medlem i Idrettslaget Brosteinskameratene, som ble stiftet for 40 år siden for å løpe Holmenkollstafetten - og har gjort det og litt av hvert annet hvert eneste år siden. Klubben har pleid å løpe til Fagervann når noen fyller runde år, forklarte pensjonist Erik Nord, leder av kameratene i tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.

Det ble en tradisjon at ved ankomst leste Jan Jakob egne dikt ved vannets bredd. I helgen hedret de diktervennen. Lørdag 31. oktober ararngerte de et treff i sørøstenden av vanne. Det ble satt opp et skilt med et av Tønseths: Fagervanndikt.

Fagre Fagervann. Foto: Erik Nord/UTLÅN

Hytteeierne Sjur og Ingerid Helseth stilte et tre til disposisjon.


Erik Nord kan nå fortelle at det ble en svært hyggelig markering ved Fagervann på lørdag. Diktet er hengt opp, og kan leses av turgåere.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...