Nordre Aker Budstikke

Hedret for sin innsats i Special Olympics

De norske utøverne i Special Olympics World Games samlet på skimuseet i Holmenkollen 1. juni. Foto: PRIVAT

Langrennsløperne Anders Vreim Ørbeck, Holmar Myklebust Tomasson og Torger Helle-Schia, som representerer IL Koll, fikk utmerkelser på Skimuseet 1. juni.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2017 kl 11:40

HOLMENKOLLEN: Anders Vreim Ørbeck, Holmar Myklebust Tomasson og Torger Helle-Schia bor alle i Nordre Aker, og er ivrige skiløpere i Koll.

Alle tre deltok i Special Olympics World Winter Games i Østerrike i mars. For innsatsen ble de hedret på Skimuseet torsdag kveld, sammen med de andre norske utøverne.

Special Olympics World Winter Games er verdens største arrangement for utviklingshemmede og ble arrangert i Østerrike 18.-25. mars i år. Den norske troppen bestod av 13 langrennsløpere og 7 alpinister.

Tok medaljer

Hele det norske laget, og utøverne fra Nordre Aker, gjorde en suveren innsats, og det ble flere pallplasseringer under lekene.

Blant annet tok Koll-guttene Holmar og Torger sølv og bronse i sin klasse på 5 km. Også Anders tok sølv i sin klasse, som eneste nordmann som gikk fristil.


Torger gikk helt til topps etter et veldig bra gjennomført løp på 10 km fri teknikk, der tok Holmar sølvplassen.

Naboer og treningskompiser

Koll-løperne Torger Helle-Schia, Holmar Myklebust Tomasson og Anders Vreim Ørbeck, her sammen med Jenny Tidemand-Andersen fra Heming. Foto: PRIVAT

Anders Vreim Ørbeck er 29 år, og Holmar Myklebust Tomasson er 26. I tillegg til å være naboer i et tilrettelagt borettslag på Gaustad, jobber de på Kiwi ved Ullevaal stadion. Torger Helle-Schia er 27 år, bor på Brekke og jobber for attføringsbedriften Varbas på Økern.

– Mine interesser utenom langrenn er å trene fotball, løpe og sykle. Jeg elsker å reise! Jeg er også ManU-fan, sier Anders i et intervju på Skiforbundets nettsider.

– Jeg trener fotball på Korsvoll hver onsdag, og barmark-/skitrening med Koll hver torsdag. I tillegg trener jeg sammen med venner flere ganger i uken. Da drar jeg på for eksempel på sykkelturer eller spiller fotball på løkka, spiller golf og bandy, forteller Holmar til nettsidene.


– Jeg løper for løpeklubben SK Vidar. Jeg liker også å sykle i terrenget, men jeg er ikke med i noen sykkelklubb. Når det er vinter går jeg mye på langrenn, sier Torger til Skiforbundet.

Har deltatt før

– Forbildet mitt er Petter Northug jr. Fordi han har tatt mange gull og går siste etappen for Norge, sier Anders. Også Torger har Petter Northug som sin største inspirasjon, mens Holmars forbilde er Therese Johaug.

Alle tre har deltatt i World Winter Games tidligere. Anders og Holmar var med i 2013 i Sør Korea. Torger deltok i Idaho i USA i 2009.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...