Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Året 2015 – januar og februar:

Heftig skiløypekrangel og revyrabalder

NAVN I JANUAR OG FEBRUAR: Lyns Tresor Egholm kom hjem (øverst t.v.), Sindre Wiig Nordby startet skiløypedebatten, NAV Nordre Aker, her ved leder Marita Brennsund, ble kåret til byens beste, med sosialbyråd Øystein E. Søreide. Hovedbildet er fra den aller første Fagerbergrevyen. Foto: SINDRE WIIG NORDBY/KARL A. KJELSTRUP/MAGNE M. ENOKSEN/ARKIV

I januar gjenoppstod Nordre Aker Budstikke som nettavis. Nyhetene var preget av skiløypedebatt, skolerevy(rabalder) og massiv utbyggingsskepsis. Dessuten fikk Petter Northug uventet hjelp fra Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2015 kl 02:10

20. januar gikk «nye» Nordre Aker Budstikke live – på nye nettsider – etter at tidligere utgiver Mediehuset dittOslo ble avviklet av Amedia ved utgangen av 2014. Papiravisen var historie, men «Nordre Aker Budstikke er ikke død» sa bydelsdirektør Øyvind Henriksen i sin lanseringshilsen til bydelens lokalavis, da Lokalmedia overtok driften.

Og det ble en knallstart for oss, med svært gode lesertall, allerede i løpet av de første ukene i ny drakt!

JANUAR OG FEBRUAR 2015:

Gjennom årets siste uke gir vi deg noen av høydepunktene og de mest leste sakene fra 2015, og starter med januar og februar. Følg med de neste dagene for resten av året!

Vinter og glatt

Året 2015 startet, som det slutter, med mye vær, men i noe mer vinterlige former. Mange fikk oppleve vanskelige kjøreforhold tidlig i januar. Det var «spinnglatt» flere steder i bydelen i årets andre uke, og trær blåste over ende. Og «Winter Wonderland» og påskestemning ble raskt byttet med striregn.

Opphetet skiløypedebatt

På ski eller til beins? Hvem som har mest rett på marka om vinteren, som her ved Ullevålseter, ble heftig debattert i vinter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I motsetning til føret nå i desember, var det i januar skikkelig skiføre i Marka. Det skapte imidlertid heftig ordveksling mellom skiløpere og fotgjengere.

Det hele startet med denne kommentaren fra skientusiast Sindre Wiig Nordby, der han blant annet skriver «Dere gir faen og går videre i skiløypene! Dere bryter loven, dere ødelegger for andre, dere bryr dere ikke.»

LES KOMMENTAREN SOM UTLØSTE SKIKRANGELEN HER!

Men er det egentlig ulovlig å gå i løypene? Bymiljøetaten kom med sin «fasit», mens skogseier Løvenskiold også ble trukket inn i debatten.

Johanne fortalte om da hun ble holdt igjen med makt av en ildsint skiløper og Friluftsrådenes landsforbund var sjokkerte over hvordan voksne mennesker kan oppføre seg.

Debatten var glodhelt og ble av de desidert mest viste Facebook-postene våre i 2015. Den kan gjenoppleves her.

Helt ny skolerevy skapte rabalder

Tomas Borg Coucheron, Anders Juvodden og Thomas Sand Malm i Fagerbergrevyen. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

8. januar var det premiere på tidenes første skolerevy på Blindern videregående skole: Fagerbergrevyen 2015 var videreføringen av de tidligere revytradisjonene på Berg og Fagerborg vgs.

«Saklig» ble svært godt tatt imot av Nordre Aker Budstikkes anmelder, som trillet terningkast 6. Det ble imidlertid svært mye virak rundt revyen, i flere medier, da den fra en annen anmelder kun høstet en 3'er.

– He, he, ja det var jo litt spesielt. Det ble jo en del styr rundt de anmeldelsene i etterkant også, sa revysjef Torjus Tenge.

LES ANMELDELSEN, SE VIDEO OG BILDER FRA FGERBERGREVYEN HER!

25. februar var det Nydalenrevyen 2015 sin tur. Revyen i Nydalen ble gjenstand for anmelderslakt de første årene den ble satt opp, og revysjefene vedgikk at det var flaut å være assosiert med revyen i en periode. De siste årene har den imidlertid løftet seg betraktelig, noe som var godt synlig i årets oppsetning «All inclusive», som ble premiert med terningkast 5 av Nordre Aker Budstikke.

LES ANMELDELSEN, SE VIDEO OG BILDER FRA NYDALENREVYEN HER!

Bydel i vekst – nye boliger og nytt kinosenter

Det var høy temperatur på folkemøtet om Frysja-utbyggingen 7. januar. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

At Nordre Aker er en bydel som vil vokse kraftig de neste årene, ble vi minnet på ved årets start. 7. januar ble det avholdt et folkemøte på Frysja 33, om Frysja-utbyggingen. Der var det stappfullt, og svært mange meldte sin bekymring for den eksplosjonsartede utviklingen av området.

– Dette handler mest om tre ting; Trafikk, trafikk, trafikk, sa en av de fremmøtte.

Men også Nydalen skal vokse. I januar viste Avantor fra sin «Masterplan» for Nydalen- og Storo-området, hvor de anslår at det er plass til 3000 nye boliger og 10.000 arbeidsplasser de kommende årene.

I februar sprakk dessuten nyheten om at Storo får Norges største kinosenter, med landets første IMAX-kino, på Plantasjen-tomta.

Nordre Aker best på NAV og barnehage

NAV Nordre Aker har byens mest tilfredse brukere. Her er er kontorets ansatte samlet, med (foran fra venstre) bydelsdirektør Øyvind Henriksen, fylkesdirektør i NAV Oslo Hege Farnes Hildrum, avdelingsleder for publikumsmottaket i NAV Nordre Aker Marita Brennsund, byråd for helse og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide, enhetsleder NAV Nordre Aker (statlig side) Einar Lødemehl, enhetsleder NAV Nordre Aker (kommunal side) Aili Spjøtvoll og assisterende bydelsdirektør Preben Winger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2015 ble et jubelår for Bydel Nordre Aker, der de gikk seirende ut av en rekke brukerundersøkelser og kåringer.

I februar viste en brukerundersøkelse utført av Oslo kommune at 90 prosent av brukerne er fornøyde med NAV-kontoret i bydelen. Kontoret i Gullhaugveien kunne dermed, nok en gang, krone seg med tittelen Byens beste NAV-kontor.

Samme måned ble foreldreundersøkelsen for barnehagene i Oslo lagt frem.
Undersøkelsen ble foretatt blant 22.000 foreldre i 2014, og viste at flest er fornøyde i Nordre Aker. Barnehagen som scoret aller best i hele byen var Hansemyra.

Innbruddsraid på Korsvoll

I begynnelsen av februar opplevde Nordre Aker et realt innbruddsraid. Det var særlig Korsvoll og Nordberg som ble hardt rammet.

– Det har vært i alt seks innbrudd i løpet av de siste to ukene. Det er et høyt tall innenfor samme området, og vi ser innbruddene i sammenheng, sa politiførstebetjent Erik Ulleberg.

Jørgen Foss flyttet inn og Tresor kom hjem

Jørgen Foss flyttet til Nydalen, og flyttet derfra igjen i 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I slutten av januar kunne vi fortelle at Arbeiderparti- og kirke-politikeren, skuespilleren, talsmannen for de overvektige, korpsentusiasten og Sagene-patrioten Jørgen Foss hadde forlatt hjembydelen og flyttet nordover til Nordre Aker.

– Det er litt rart å bo i fancy Nydalen, men i et gammelt hus fra 1870. Kombinasjonen av det nye, ved siden av sporene fra industrihistorien som ligger langs Akerselva, liker jeg veldig godt, sa Foss, som også ble leder for Grefsen Arbeiderpartilag.

Men han ble ikke så lenge. Allerede i juni meldte den profilerte politikeren at han flytter tilbake til Sagene.

En som imidlertid har holdt ut lenge i bydelen er Rema-kjøpmann Arne Eidal, som 8. februar kunne feire 25 år med butikk på Stillatorget.

– Jeg tenkte at det var rart at det ikke var flere dagligvarebutikker her. Markedet var jo absolutt tilstede, fortalte han til Nordre Aker Budstikke, om oppstarten i 1990.

En gammel kjenning som «vendte hjem», var «Lyn-legenden» Tresor Egholm.

– Jeg drømmer om å få lov til å være med på å skape Norges beste miljø for spillerutvikling og oppvekst, sa Egholm, som senere i året skulle få en avgjørende rolle i forsøket på å berge Lyns 2. divisjonstilværelse.

Grefsen-hjelp til Northugs comeback

I månedsskiftet var det ski-VM i Falun. Det skulle bli mesterskapet der Petter Northug reiste seg igjen etter fylleskandalen året før. Mesterskapet ble en triumf for skikongen fra Mosvik, som ordnet sin egen mesterskapslåt «Rise Again» skrevet og produsert av Grefsen-artisten Jack Taylor, aka Jacob Øyre Gundersen (17).

For Kjelsås Langrenns store sønn, Eirik Brandsdal, ble imidlertid VM en skuffelse. Skiløperen holdt likevel lokalavisen oppdatert, blant annet med en selfie fra deltakerbussen.

Les resten av årskavalkaden for 2015 gjennom romjula, fra 26. til 31. desember. I morgen kan du lese høydepunktene fra mars og april!

Hold deg oppdatert om lokale hendelser også i 2016! Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev, og følg oss på Facebook!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...