Nordre Aker Budstikke

Hektiske og usikre måneder venter Warholm

Karsten Warholm (Dimna IL) vant finalen på 400 meter hekk overlegent under NM i friidrett på Fana stadion i Bergen i september. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Norges friidrettsstjerner venter hektiske måneder foran OL i juli. Usikkerheten rundt treninger og løp gir hodebry for flere, blant dem Gjert Ingebrigtsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: På veien mot OL venter intense måneder med mye trening for friidrettsstjernene i Norge. I Team Ingebrigtsen sier trener Gjert Ingebrigtsen at usikkerheten rundt hva som skjer før OL fortsatt rår innad i gruppa.

– Først må det bli OL, men det regner vi med, sier han.

I mars sa Ingebrigtsen til NTB at han var skeptisk til å dra til OL uten vaksine. Nå kan det virke som at treneren har fått mer troen på at de reiser uansett.

Gjert Ingebrigtsen (t.v.), Jakob Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen under pressetreffet i Doha, Qatar i forbindelse med VM i Doha 2019. Foto: Lise Åserud/NTB

– Så lenge Norge sender en tropp, føler vi oss sikre på å dra til OL, sier trenerpappaen.


Også hekkstjernen Karsten Warholm, som bor i Nydalen, sier at planen er å delta uansett.

– Vi skulle selvsagt helst sett at vi fikk vaksinen i god tid før avreise. Om det ikke skulle skje, så er planen å delta i OL uansett, sier han til NTB.

Treningsopplegg

Ingebrigtsen sier at koronapandemien ikke har hatt noen innvirkning på graden av trening, og at det er i høyden løpersønnene hans skal spisse formen.

– Vi skal trene massevis i høyden. Det er vi helt avhengige av, sier han.

Han viser til at de trenger høydetreningen for å være på toppnivå, og at de vil bruke inntil tre måneder i høyden.


– Vi har ikke bestemt hvor det blir ennå, men det blir i hvert fall to og en halv til tre måneder med høydetrening, fastslår han.

For Sondre Nordstad Moen er trening i Italia et mål etter et løp i Japan i starten av mai, men det er ifølge manager André Hjorteseth uvisst om det blir tilfelle.

– Veien er uviss etter Japan. Om han kan ta turen til Italia eller om han må hjem igjen, sier Hjorteseth til NTB.

Bislett Games?

Warholm sier at han gleder seg til å delta på Bislett Games i juni.

– Det er alltid hyggelig å delta på Bislett Games, og det er et fint stevne å teste formen i, sier han.


Warholm viser til at treningen før OL hittil har vært i rute, og at han virkelig ser fram til å delta på Bislett også i år.

I Team Ingebrigtsen er ikke planene hundre prosent lagt for hva som blir veien videre konkurransemessig, men trener Gjert føler seg sikker på at det i hvert fall ikke blir i Norge. Han tror nemlig ikke at det blir noe Bislett Games.

– Jeg tror ikke det blir noe Bislett Games, sier han, før han legger til:

– Eller tror og tror. Bislett Games ser vanskelig ut.

Han legger til at Ingebrigtsen-brødrene håper å få sprunget noen løp i juni, deriblant Diamond League-stevnet i Roma tidlig i måneden.


OL i Tokyo går i gang 23. juli, men friidretten starter først i mesterskapets annen uke.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...