Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

Heldagsskolen – et godt sted å lære

SVs heldagsskole er en skole med maksimalt 15 elever per lærer på 1.-4. trinn og 20 elever per lærer på 5.-10.trinn. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Barna våre trenger gode lærere som har tid til å se den enkelte elev, skriver Heidi Rømming og Tarjei Helland i Nordre Aker SV.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Elevgruppene i Osloskolen er mye større enn gjennomsnittet i landet, og klasserommene er stort sett fylt til Plimsollmerket. Overfylte klasser med de negative konsekvenser det har, er noe både lærere og elever i Osloskolen kjenner på kroppen hver eneste dag.

SV støtter Utdanningsforbundet i Oslo når de mener det viktigste er å prioritere økt lærertetthet for at elevene skal få den tilpassede undervisningen de har krav på.

Lederen for Utdanningsforbundet i Oslo Aina Skjefstad Andersen uttaler til Aftenposten 3.9.2015 følgende:

«Gode lærere må også ha tid til den enkelte elev, og da er vårt svar mindre grupper. Det er det hele lærerprofesjonen etterlyser.»

I samme artikkel forteller byrådslederen fra Høyre at hans parti går til valg på at elevene skal få flere undervisningstimer pr. uke fra 1.-10. klasse, og kaller dette satsing på kvalitet. Men partiet vil ikke gjøre noe for å redusere antall elever pr. lærer i skolen.

SV har store ambisjoner for fellesskolen, og vi går til valg på innføring av heldagsskolen som et helhetlig konsept. En viktig forutsetning før vi øker antall undervisningstimer, er at en lærer på 1.-4. trinn har maksimalt 15 elever, og at det fra 5.-10. trinn er maksimalt 20 elever pr. lærer.

SV mener at alle barn har krav på en trygg skolesituasjon hvor læreren har tid til hver enkelt elev. I tillegg må lærerne ha arbeidsrammer som gjør dem i stand til å gjøre en god jobb.

SV vil fjerne Osloprøvene og det som de borgerlige partiene har bygget av unødvendig byråkrati og kontroll

SVs heldagsskole er:

  • En skole med maksimalt 15 elever pr. lærer på 1.-4. trinn og 20 elever pr. lærer på 5.-10.trinn
  • En skoledag som er ca. to undervisningstimer lenger, og med tilsvarende kortere tid i Aktivitetskolen/SFO
  • En skole med mer fysisk aktivitet og mat
  • En skole med tid til å drive faglige, praktiske og estetiske dypdykk
  • En skoledag for de yngste elevene der lekser gjøres ferdig sammen med lærere før barna går hjem

SV vil også ansette flere yrkesgrupper i skolen, som f.eks flere helsesøstre og mer merkantilt personell. Vi ønsker en skole som er basert på tillit til lærerne der skolene selv skal vurdere hvilke metoder og kartlegginger som skal brukes. SV vil fjerne Osloprøvene og det som de borgerlige partiene har bygget av unødvendig byråkrati og kontroll. Dagens lærere må få mer tid til elevene og til det viktige pedagogiske arbeid de er utdannet for. Færre elever pr. lærer er et viktig første skritt.

Tarjei Helland, høyskolelektor
Heidi Rømming, 1. kandidat til bydelsutvalget
Nordre Aker SV

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...