Nordre Aker Budstikke

– Jeg hadde to valg; kjøre i hullet eller kjøre ned syklisten

Turid Frimo var på vei hjem fra butikken da det smalt og hjulet punkterte. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi har veier som er i god stand og vi har veier som er i mindre god stand, sier Bymiljøetaten, og opplyser at vedlikeholdsetterslepet på kommunale veier i Oslo er på over to milliarder kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2020 kl 15:47

NORDBERG: Turid Frimo (81) hadde akkurat vært på butikken og var på vei hjem oppover Nilserudkleiva, tidligere denne måneden. Akkurat i det hun skulle til å svinge inn i Carl Kjelsens vei, kom det en syklist mot henne.

– Jeg måtte kjøre til venstre. Da kjørte jeg rett i hullet. Jeg visste egentlig om hullet, men hadde to valg; Kjøre i hullet eller kjøre ned syklisten. Jeg valgte å kjøre til venstre istedenfor å kjøre ned syklisten. Da smalt det! forteller hun.

– Dårlig vedlikehold

Hun kjørte videre hjem, en kjørelengde på drøyt 1100 meter. Da hun kom hjem, var hjulet helt flatt.

– Det ble vanskeligere og vanskeligere å manøvrere jo lengre jeg kjørte. Jeg følte at hele bilen dirret, sier hun.

Her står 81-åringen foran hullet hun ikke hadde mulighet til å unngå. Det endte med punktert dekk. Foto: Christian Fredrik Borg


Dekket, som var ett år gammelt, hadde fått en fleng på siden av dekket. Barnebarnet på 19 år skiftet dekket for henne.

Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er dårlig vedlikehold som ikke blir ettersett, slik at det bare vil bli verre og verre. Desto mindre vedlikehold det blir på mindre veier, jo farligere blir det, sukker Frimo oppgitt.

– Da må man velge andre veier og lenger avstand å kjøre, og det blir mer trafikk på andre veier. Som igjen betyr mer klimautslipp.

Det var et tur i dette hullet som endte med punktert dekk. Foto: Christian Fredrik Borg

Stort hull

Hun har tatt med seg en tommestokk når hun møter Nordre Aker Budstikke ved hullet. Det viser seg å ikke være det eneste. Hun forteller at hun visste at hullet var stort, men ble likevel sjokkert når hun målte det opp. Hullet var over fem centimeter dypt flere steder, enkelte steder enda dypere. I diameter var det rett under 70 centimeter.

Foto: Christian Fredrik Borg

Flere av de andre hullene i toppen av Nilserudkleiva er også store. Oppmåling viser at noen av de andre hullene var nær halvannen meter lange, men ikke like dype.

Andre gater

Også andre gater i Nordberg-området er gatene fulle av hull. I Peder Ankers vei er det et stort antall hull i veien. Enkelte ser også ut til å være fylt med ny asfalt.


Fra Peder Ankers vei på Nordberg. Foto: Christian Fredrik Borg

Nordre Aker Budstikke har tidligere blitt kontaktet av lesere som har tråkket over og forstuet foten, som følge av at de har tråkket eller løpt i hull på kommunale veier.

Denne boliggata på Tåsen bærer preg av sprekker og hull som har blitt lappet. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Milliardetterslep

Nordre Aker Budstikke har forelagt saken for Bymiljøetaten i Oslo kommune, der veisjef Joakim Hjertum uttaler seg om veinettet i Oslo:

– Vi har veier som er i god stand og vi har veier som er i mindre god stand.


- Burde ikke dette hullet vært reasfaltert før det ble så ille at det fører til skader?

– Det er et vedlikeholdsetterslep på veiinfrastrukturen i Oslo på over to milliarder kroner. Hull i veidekker vil derfor dessverre forekomme, selv om vi gjør det vi kan for å vedlikeholde, svarer veisjefen.

- Kan man kreve kompensasjon når materiell eller personer blir skadet som en følge av slike hull?

– Det er naturligvis mulig å søke om erstatning for skader, men det er ikke dermed sagt at alle får innvilget sin søknad. Hver sak blir individuelt behandlet. Alle erstatningssøknader må være angitt med tid for skaden og en dokumentert utgift som ønskes erstattet, avslutter Hjertum.

Fra toppen av Nilserudkleiva tidligere denne uka. Foto: Christian Fredrik Borg

Hull i veier kan meldes inn gjennom mobilapplikasjonen "Bymelding". I tillegg kan man sende henvendelse i posten eller på e-post. Oslo kommunes kontaktsenter kan også kontaktes, opplyser Bymiljøetaten.

Foto: Christian Fredrik Borg

Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...