Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hele landet sender Oliver russekort

Elleve brev og en god bunke med russekort har kommet i posten. Foto: Foto: Camilla Svendsen

Åtte år gamle Oliver har sjelden fått mer enn to eller tre russekort. Han har vært lei seg. I år har det snudd. Ikke nok med at han sikkert får flest russekort i landet. Han får også rulle med russen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2016 kl 14:02

GREFSEN: Lille Oliver Sandbo på åtte år har alltid vært fan av russen. Men han har aldri fått så veldig mange russekort.

Fordi han sitter i elektrisk rullestol rekker han aldri fram. Russen haster forbi, og barna som er friske til beins løper etter. Innen Oliver har fått fart på rullestolen, har sjansen til å få russekort gått fra ham.

- Jeg har pleid å få to eller tre russekort hvert år, sier han. Og dette har gjort at Oliver har blitt veldig lei seg.

Får troa på mennesker

I år er det anderledes. Oliver er kanskje det barnet i hele landet som kommer til å få flest russekort. På få dager har han fått en bunke med russekort fra land og strand. Fra Bodø til Bergen.

Det hele startet med en Facebookstatus med et bilde av Oliver,  fra mamma Cathrine Sandbo. Hun fortalte at Oliver ikke fikk tak i russekortene. Det gikk ikke lange tiden før bildet var delt omtrent 2000 ganger.

Så opprettet en venn av mammaen Facebookgruppen "Russekortinnsamling til 8 år gamle Oliver!"

På bare fem dager har russ, barn og voksne postet elleve brev til Oliver. Flere har skrevet hyggelige brev. Russ har samlet inn kort fra hele kullet og sendt det til Oslo. Enkelte har skrevet hilsener på kortene.

- Det er så rørende, helt overveldende, sier mamma Cathrine.

- Det har kommet noen tårer, supplere tante Therese Sandbo.

- Jeg får litt troa på mennesker, det er så mange snille mennesker i landet, legger Cathrine til.

LES MER OM RUSSEN HER

Engasjerte barn

Ei jente på fem år sendte alle de russekortene hun hadde to av. En gutt fra Steinkjer laget en plakat for å samle inn russekort som han har sendt til Oliver.

- Det er veldig spesielt at så mange barn engasjerer seg. De sender jo noe til Oliver som de kanskje er glad i selv, sier Cathrine.

Det har kommet så mange russekort på så kort tid at Oliver ikke har rukket å se alle. Men han viser dittOslos utsendte et han liker godt. På bildet er det en person med masse hår som står til alle kanter.

- Det likner på Karius og Baktus, sier mamma og ler.

- Jeg liker best rødruss, for det er dem jeg møter mest. Men favorittfargene mine er både blå og rød, kan Oliver fortelle.

Oliver vet ikke nøyaktig hvor mange russekort han har fått hittil. Det er mange. Bunkene er tykke.

- Det blir nok enda flere, sier en rørt mamma.

Vil gjøre noe gøy for Oliver

Ikke nok med russekortene. Flere russ ønsker å møte åtteåringen. På onsdag tok gutta på bussen Whoop ASS 2014 med Oliver på rulle-tur.

Og snart får han være æresgjest på Tryvann sammen med pappa.

Ansiktet til Oliver lyser opp når musikken høres nede i gata, han ler når bussen kjører i mot ham, før han kjører rullestolen litt unna i en rasende fart.

Så snart bussen parkerer kjører han rullestolen rolig mot bussen. Dørene åpnes, ut siver røyk fra røykmaskinen og musikken dempes, før første russen hopper ut. Deretter en til. Og en til. Noen i blå bukse, noen i rød. De går rett mot Oliver, som får en klem fra dem alle.

LES OGSÅ: Russen besøkte barnekreftavdelingen – Victoria (18) vet altfor godt hvordan det er å være syk

- Vi har samla noen russekort til deg, vi, sier de og gir Oliver en bunke kort.

For gutta på Whoop ASS var det nærmest en selvfølge å kjøre opp til Oliver for å ta ham med på rulle-tur.

- Russetiden er eksremt morsom, og vi ønsker å gi noe tilbake, sier Felix Møller Warmedal.

- Vi vil også vise at russetiden ikke bare er fest. Det er jo flere grinebitre som er sure og tror russetiden bare er bråk, men vi vil gjerne gi noe positivt videre også, sier Jakob Ryen.

For gutta betyr det mye at Oliver kan få glede av en rullerunde. De vil gjøre noe som er gøy for han.

Og Oliver, han hadde det gøy. Med øreklokker på ørene danset han med russen, mens Whoop ASS rullet avgårde.

LES ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...