Nordre Aker Budstikke

Hele Norges «Helsesista» tar permisjon

Hele Norges «Helsesista» Tale Maria Krohn Engvik. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men hun kommer garantert til å være på Snapchat.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2017 kl 11:12

OSLO: Det helsesøster Tale Maria Krohn Engvik har funnet på har ingen helsesøster gjort før henne. Hun har tatt i bruk video-, bilde- og meldingstjenesten Snapchat for å kommunisere direkte med ungdommene gjennom brukeren «Helsesista».

Snakker samme språk

På Snapstoryen til «Helsesista» har hun snakket om aktuelle temaer, lagt ut daglige oppdateringer og svart på spørsmål fra brukerne.

– Det har senket terskelen for å ta kontakt. Jeg er meg selv, og dermed blir det ikke så farlig å gå til helsesøster. Jeg opplever at mange føler at de kjenner meg fordi de følger meg på Snapchat, sa Engvik til Nordre Aker Budstikke tidligere i år.

LES OGSÅ: Oppdaterte Netflix-informasjon - fikk regning på 40.000 kroner!

Flere gutter

Og det har spesielt gitt én helt klar effekt.


– Ja, mange flere gutter tar kontakt med spørsmål nå enn før, sa også Engvik, som da blant annet var helsesøster ved Nydalen videregående skole.

Interessen for Helsesista og måten hun kommuniserer med de unge på, eksploderte i vinter.

LES OGSÅ: «Kjærestetid, hva er egentlig det?» spurte mamma.

700 - 7000

– Fredag kveld hadde jeg 700 følgere. Lørdag kveld, etter Dagsrevyinnslaget, var det over 7000. Nå vet jeg ikke lenger hvor mange som følger. De tallene gir ikke Snapchat ut, sa også Engvik til lokalavisa i vinter.

Ideen om å gjøre seg tilgjengelig på «ungdommenes plattform» var hennes egen.


– Ja, det var min idé, og jeg spurte arbeidsgiveren min om lov til å gjøre det. Men det er noe jeg har utviklet og funnet formen på selv. Hvordan og hva jeg tar opp i snapene er det jeg som styrer. Jeg prøver å blande informasjon og kunnskap med humor, i tillegg til å by på meg selv, fortalte hun også.

– Jeg ser mange som står med hetta over hodet og ser ned i telefonen sin. Hvis jeg kan være tilstede på den er det bra, tenkte jeg!

Permisjon

Men fra høsten har Engvik tatt permisjon fra helsesøsterjobben. Som hele Norges «Helsesista» har hun som mål å inspirere følgerne til å tenke annerledes og bli trygge på seg selv, bryte tabuer og gjøre det lettere for elevene å ta kontakt med helsesøster på sin skole, skriver VG.

Fra høsten skal hun gjøre det på fulltid, snappen har blitt en fulltidsjobb. Hun leverer også foredrag og ønsker samarbeid med forskjellige aktører.

– Jeg har funnet ut det siste halvåret at dette er det jeg vil gjøre. Det er både skummelt og spennende. Jeg ønsker å samarbeide med så mange viktige aktører som mulig, forteller hun videre i samme sak i VG.


I tillegg til at hun allerede har blitt kontaktet kontaktet av organisasjoner, politikere og folk i idretten som vil ha hennes hjelp med å nå ungdommer.

Her kan du lese hele saken på VG.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...