Nordre Aker Budstikke

Helge 80 – still going strong!

Helge Hurum (innfelt) spiller jazz i Grefsen kirke søndag. Bildet fra kirken er fra en annen kosnert. Foto: Jan Christiansen / Karl A. Kjelstrup

Helge Hurum (80) og flere jazzlegender samler seg i Grefsen kirke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2017 kl 16:25

GREFSEN: I Grefsen kirke søndag 11. juni klokken 18.00.

Helge Hurums orkester, med blant annet jazzlegendene Helge Hurum, Knut Riisnæs og Frode Nymo, inviterer til jazzkonsert sammen med Kammerkoret Utsikten under ledelse av Erlend Fagertun.

«Hear Thou our pray'r»

Hovedverket er Helge Hurums eget verk, «Hear Thou our pray'r» fra 1978.

– En messe for storband, orgel og kvinnelig vokalsolist på bestilling fra Odd R. Antonsen ved Toneheim folkehøyskole. Verket ble urframført i Vang kirke med den engelske vokalgruppen Swingle Singers som solister. Messen har vært fremført ved en rekke anledninger i inn- og utland og har med årene blitt et meget benyttet verk, fra pressemelding fra arrangøren Kammerkoret Utsikten.

I tillegg vil koret blant annet fremføre Freedom-satsene fra Duke Ellington's «Sacred Concert».

På tvers av ulike trossamfunn

Helge Hurum, fra Kjelsås, fylte nylig 80 år, og har ifølge arrangøren tatt initiativ til rearrangering av verket for mindre orkesterbesetning - dette for å kunne ha større fleksibilitet med hensyn til organisering og formidling av musikken, gjennom spesielt utvalgte og dedikerte profesjonelle musikere.

– Tanken bak Hear Thou Our Pray’r er ifølge komponisten å beskrive hvordan en messe ville være på tvers av ulike trossamfunn og uavhengig av hvor den ville blitt fremført. Her er benyttet ulike tone-elementer fra Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika og ulike bønnetekster, fra den gamle russiske liturgi til den kjente bønnen av Frans av Assissi, skriver arrangøren videre.

Messen har fem satser av varierende karakter, ballade, swing, jazz/rock og koral. Vekselvis trekkes soli-, kor- og instrumentalpartier fram.

Mer informasjon om konserten og billetter, klikk på linken.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...