Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Mann utga seg for å være politi, og rådyr satte seg fast i innhegning

Politiet på Kjelsås i forrige uke. (Illustrasjonsfoto)

Dette fikk politiet meldinger om fra Nordre Aker i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2021 kl 18:34

SINSEN/STORO: Fredag ettermiddag like etter klokka 17.30 kom det melding om en balje og noe metall i veibanen i vestgående retning på Ring 3 mellom Sinsen og Storo. Vegtrafikksentralen ble varslet og skulle sende en bil, men en politipatrulje som først kom til stedet meldte tilbake at gjenstandene var fjernet.

GREFSENKOLLEN: Fredag klokka 18.45 kom meldingen om at det var fest på Grefsenkollen og mye folk på uteserveringen til restauranten. Politiet sendte en patrulje til stedet, og besluttet å anmelde restauranten for brudd på koronareglene.

Restauranten har selv kommentert hendelsen til Nordre Aker Budstikke:

MARKA: Klokka 20.50 fredag kveld rapporterte brannvesenet om at de var på Vettakollen og slukket flere forlatte bål. Noen timer senere kom nye meldinger om at det var mange mennesker i skogen, og at flere fyrte opp bål. Politiet oppfordrer om å vise varsomhet ved bruk av åpen ild i marka nå. Det er tørt, og det generelle bålforbudet trådte i kraft 15. april.

Stjal øl på Mega

NYDALEN: Fredag klokka 21.45 meldte vektere fra Skan Kontroll fra om at en person hadde stjålet øl og stukket av fra Coop Mega i Nydalsveien. Vekterne hadde kontroll på ytterligere tre personer som var involvert, men de ville ikke si noe om personen som hadde stukket av. Politiet sendte ingen patrulje til butikken, og vekterne lot de tre gå, etter å ha konferert med politiet på telefon.

SAGENE: Klokka 22.30 ringte en melder, som kjørte bak en bil som vinglet veldig på Ring 3, inn til politiet. Melderen fulgte bilen ned mot Sandaker og Sagene over Akerselva, og videre til Bjølsen, før bilen forsvant inn i et parkeringshus. Politiet oppsøkte adressen eieren av bilen var registrert på, men fant ingen ringeklokke med navnet, og kom heller ikke i kontakt med bileieren.

Fryktet brann i kjeller

NYDALEN: Natt til lørdag, klokka 00.30, kom det melding om feststøy fra en adresse i Nydalen allé. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut på dette tidspunktet, da mange ressurser var bundet opp til fester i parkene i sentrum. Melderen sa vedkommende hadde sett informasjon på Facebook om at festen pågikk, og at det var et gjentakende problem.

KJELSÅS: Klokka 01 kom melingen om brann i en bygning i Hareveien, der det kom røyk fra en kjeller. Brannvesenet rapporterte at det muligens var snakk om en kortslutning. Undersøkelser viste at det trolig hadde vært varmegang i en ledning, men ingen brann. Det var ingen spredning og ingen ble skadet. En person hadde evakuert seg selv.

Skal ha forsøkt å selge narko

NORDBERG: Klokka 15.50 lørdag ettermiddag ble politiet varslet om at noen var i ferd med å stjele marmor fra en byggeplass i Havnabakken. Flere biler ble sendt til stedet, men det viste seg at dette var snakk om folk med lovlig tilgang til byggeplassen. Det ble også bekreftet fra arbeidsgiver, og det var ingen politisak.

KJELSÅS: Lørdag klokka 19.25 ringte en melder og fortalte at han var tilbudt å kjøpe narkotika av to gutter i 15-16-årsalderen ved endeholdeplassen for Kjelsåstrikken. Politiet fikk beskrivelse av de to guttene, som forsvant videre på sparkesykkel. En time senere ringte nok en melder med tilsvarende beskrivelse av guttene fra samme område, og mente de hadde vært i området i to timer og forsøkt å selge dop til andre unge i nabolaget. Politiet hadde litt for lite å gå etter på dette tidspunktet, men saken blir overført til Enhet vest for videre oppfølging.

KJELSÅS: Klokka 20.15 lørdag ble det meldt om en gjeng på 8-10 gutter i 16-17-årsalderen utenfor 7 Eleven på Grefsenplatået. De skal ha knust flasker og oppført seg ufint. Melder opplyser at dette er gutter som pleier å henge i området. Et par minutter etter første melding ringer melder tilbake og forteller at guttene hadde tatt 12-trikken mot Storo. Politiet fikk derfor ikke rykket ut.

MARKA: Det kommer flere meldinger om folk på vei til fest i marka i løpet av lørdag kveld. Den første fra Båntjern kl. 18.35. Klokka 20.55 kom meldingen om høy musikk og feststøy fra Sognsvann. Det skal også ha vært fester ved Svartkulp med mye støy. Politiet er bekymret både for brudd på smittevernstiltak og bålbrenning, og formaner om å ta hensyn. Politet får på dette tidspunktet likevel ikke sendt mannskaper inn i skogen.


ULLEVÅL: Klokka 23.45 meldes det om 20 ungdommer i 16-17-årsalderen på Damplassen i Ullevål Hageby. De har samlet seg på plassen og spiller høy musikk. Politiet kan på dette tidspunktet ikke prioritere meldingen, da de er opptatt med fester i parkene i sentrum.

Sliten sjåfør

GREFSEN: Natt til søndag, klokka 00.55, kommer det melding om en fest på en privatadresse i Bråtenalleen. Melder mener det er flere enn ti personer til stede. En patrulje blir sendt til stedet, men klarer ikke lokalisere den aktuelle leiligheten, eller komme i kontakt med andre som har vært forstyrret av en fest her.

SINSEN: Klokka 01.45 natt til søndag ringer en melder inn, som befinner seg bak en bil på Ring 3 vestover. Bilen vingler mellom filene og kjører ujevnt. Politiet får stoppet bilen ved Sinsen. Sjåføren blåser grønt på alkometeret. Det viser at vedkommende bare er sliten etter å kjørt fra Trondheim, og får fortsette.

NYDALEN: Ny festmelding kommer fra Nydalsveien klokka 04.45 søndag morgen. Festen skal ha startet klokka 04, og det spilles høy musikk, i følge melder. Politiet har ikke mulighet til å prioritere meldingen på dette tidspunktet, men det kommer heller ingen flere meldinger fra stedet.

Rådyr i innhegningen

GREFSEN: Søndag morgen klokka 08.00 kommer det melding om en katt som er påkjørt og ligger død på fortauet i Kjelsåsveien. Oslo kommune varsles, som bekrefter at de følger opp saken.


SOGNSVANN: Klokka 10.30 søndag formiddag kommer det melding om at to rådyr ikke kommer seg ut av de inngjerdede innhegningen nord for vannet. Viltnemda i Oslo kommune kontaktes, men rapporterer at dette er en kjent problemstilling, som alltid løser seg av seg selv. Det er flere åpninger i innhegningen, og rådyrene pleier erfaringsmessig å finne veien ut på egen hånd.

SØRBRÅTEN: Klokka 14 varsler en melder at uvedkommende har tatt seg inn i huset, og er redd for at det er innbruddstyver. Politiet rykker ut med flere patruljer. Det viser seg å være en beboer fra en institusjon, og ingenting er stjålet. Vedkommende blir ikke pågrepet av politiet, og det opprettes dialog mellom institusjonen og den fornærmede, ettersom det var gjort noe skadeverk i boligen.

Utga seg for å være politi

KJELSÅS: Søndag kveld klokka 18.00 ringer en forelder og forteller at dennes sønn og noen kamerater ble oppsøkt av en mann mens de oppholdt seg ved Kjelsås skole. Mannen skal ha sagt han kom fra politiet, og krevde å få se bankkort. Han skal deretter ha sagt at nå var guttene registrert hos politiet. Politiet kan avkrefte at mannen var politi. Ettersom hendelsen hadde skjedd to timer tidligere, var det for sent for politiet å søke etter mannen, men de minner imidlertid om at det er straffbart å feilaktig utgi seg for å være politi. Dersom man opplever dette ønsker politiet å få beskjed.

ULLEVÅL: Klokka 18.30 søndag ble en politipatrulje vitne til en elsparkesyklist som nesten kjørte på en fotgjenger i Jutulveien. Politipatruljen stoppet mannen, som det viste seg at var etterlyst. Etter at politiet fikk informasjonen de ønsket, fikk mannen gå. Det er flere grunner til at personer er etterlyst, og ikke alltid slik at de skal pågripes, opplyser politiet. Det kan for eksempel dreie seg om at de skal forkynnes en tiltale eller dom, eller at man mangler adresse på den etterlyste.

GAUSTAD: Søndag klokka 20.40 ble brannvesenet varslet om at det lå en gassflaske i veibanen i Torgny Segerstedts vei. Det viste seg å være en propanflaske, som brannvesenet fikk plukket opp og levert til Esso på Gaustad.

Ville inn på trikken

KRINGSJÅ: Klokka 23.45, søndag kveld, meldte en beboer i studentbyen i Olav M. Troviks vei om dunking og roping fra en leilighet. Det ble imidlertid stille mens politiet snakket med melderen, og det ble ikke sendt noen patrulje.

ULLEVÅL: Natt til mandag ringte en beboer i Ullevålsalleen til politiet fordi noen banket på ytterdøra i 02-tiden, og virket truende. Politiet sendte en patrulje, som fikk kontroll på en mann i midten av 20-årene. Han er kjent fra politiet fra tidligere.

STORO: Klokka 02.30 ble politiet oppringt av ansatte ved trikkehallen på Grefsen, med melding om at en mann plaget dem. Han mente å ha glemt igjen hjertemedisin på en trikk, og ville ta seg inn. Det ble mistenkt at det var andre stoffer mannen ønsket å lete etter, muligens etter å ha kastet det fra seg ved en feil. Han forsvant imidlertid fra stedet før politiet rakk å rykke ut.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...