Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Uheldige rådyr, frekke ungdommer som sparket i dører, og en eks som ikke ville gå

To rådyr skapte trafikale utfordringer på Ring 3 ved Gaustad natt til søndag. Om akkurat dette rådyret, fotografert i en hage på Ullevål var involvert, vet vi ikke. Foto: Paula Díaz Vásquez

Politiloggen forteller om alt fra rådyr som måtte bøte med livet, til pipebrann og trusler om ran i Nordre Aker i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2021 kl 19:56

OSLO VEST: Politiet i Enhet vest på Majorstuen politistasjon forteller om en helg der det generelt har vært mye folk ute, og de merker at mange nok har sluppet litt opp på etterlevelsen av smittevernreglene utendørs. Det har vært en god del ungdommer i parkene, uten at det har ført til noen alvorlige hendelser, opplyser politiet.

Sto midt på ringveien

NYDALEN: Fredag klokka 18 ringte en melder inn til politiet og fortalte at vedkommende hadde sett en 12-13-åring stående på midtdeleren på Ring 3 like ved Nydalen stasjon. En annen skal ha filmet. Melderen var i mellomtiden kommet hjem, så da politiet sendte en bil til stedet var det ingen der lenger.

Ungdommer på Kjelsås skole

KJELSÅS: Klokka 22.20 fredag kveld ringte en melder inn om at det var om lag ti ungdommer i 14-16-årsalderen inne og herjet på Kjelsås skole. Melderen observerte ungdommene «renne ut av skolebygget». Politiet var på stedet ti minutter senere med hundepatrulje, men kunne konstatere at det ikke lenger var noen ungdommer der. De fant en åpen dør til B-inngangen, men det fremsto ikke som at den var brutt opp eller at det var gjort annet skadeverk på bygget. Alarmen var ikke utløst. Politiet søkte gjennom bygget men fant ingen. Vekter ble tilkalt for å nullstille alarmen og låse bygget.

Kappkjørte på Ring 3

SINSEN: Fredag kveld klokka 22.40 ringte en bilist inn etter å ha blitt forbikjørt av to sorte BMW-er som grisekjørte i østgående retning på Ring 3 ved Sinsen. Melderen anslo bilene til å holde 150-160 km/t før de forsvant. Ettersom bilene kjørte fra stedet ble det ikke sendt noen politibil, men det gikk melding ut til patruljer i området om å holde utkikk etter de to bilene.

Fryktet elsparkesyklister i tunnel

SINSEN: Natt til lørdag klokka 01.40 kom det inn en melding fra omtrent samme sted, om at to jenter på elsparkesykler var på vei ut på Ring 3 østgående fra Sinsen. De så ut til å holde retning mot tunnelen, i følge melder, som selv var i en bil. Jenten ble anslått å være ganske unge. Politiet kontaktet Vegtrafikksentralen, som sjekket kameraene i tunnelen, men kunne ikke se jentene der. Sannsynligvis hadde de tatt en annen vei enn inn i tunnelen.

Kunne ikke betale for taxi

KRINGSJÅ: Klokka 04.00 natt til lørdag ringte en drosjesjåfør fra Kringsjå, med en passasjer som ikke ville betale for seg. Operasjonssentralen snakket med jenta, som oppga personalia både til politiet og drosjesjåføren, men hun sa at hun ikke hadde penger til å betale. Politiet oppfordrer drosjesjåføren til å finne en ordning med faktura til passasjeren, eller anmelde henne. Det ble ikke sendt noen politipatrulje til stedet.

Livløs mann ved t-banesporet

TÅSEN: Lørdag morgen klokka 06.30 ble politiet kontaktet av Sporveien, om at det lå en person på gresset mellom Havnehagan og t-banesporet, på Sognsvannsbanen mellom stasjonene Tåsen og Østhorn. Personen lå utenfor gjerdet til t-banesporet, og politiet ble enige med Sporveien om at de skulle ringe igjen om han fortsatt lå der ved neste avgang. Klokka 06.45 ringte de tilbake, og politiet sendte en bil. Da fant de en mann som var svært beruset, og som det ikke var lett å få kontakt med. Han ble tatt hånd om i politiets cellebil før en ambulanse kom til stedet og kjørte mannen til legevakta.

Rådyr 1

KORSVOLL: Lørdag klokka 11.55 kom det melding om rådyr i en hage i Tåsenveien, nesten oppe på Korsvoll. Det fremsto som sykt eller skadet, og politiet varslet Viltnemnda i Oslo kommune. De rapporterte tilbake klokka 12.15 at rådyret dessverre måtte avlives.

Bråk og hyl

BREKKE: Klokka 13.40 lørdag kom det melding om bråk i form av hyl og skrik fra en utagerende person i en leilighet på en adresse ved Brekke. Vedkommende roet seg litt etter hvert. Politiet, som kjenner til vedkommende fra tidligere, prøvde ringe, uten at han svarte. Klokka 16.30 ringte mannen selv politiet for å si at han hadde det fint. Legevaktens Sosial og ambulant akuttjeneste ble kontaktet for å følge opp vedkommende.

Støyende fasadevask

ULLEVÅL: Klokka 15.30 lørdag kom det støyklage fra Ullevaal stadion, der det var bråk fra en lift som bedrev fasadespyling. I følge melder hadde de bare tillatelse til å holde på til klokka 15. Det skal ha vært det samme forrige helg. Politiet prioriterte ikke dette oppdraget, da det sammenfalt med demonstrasjoner i sentrum.

Ungdom sparket i dører

LOFTHUS/DISEN: Lørdag klokka 21.45 ringte en melder inn om at en gruppe ungdommer i 15-årsalderen, anslagsvis tre gutter og to jenter, sparket på dører i Lofthusveien. Da ungdommene ble konfrontert med det de gjorde skal de ha respondert med å være ufine tilbake. Det fremsto som rampestreker for politiet, som ikke sendte bil til stedet.

Tipset om kjempefest

GREFSENKOLLEN: Lørdag klokka 22 ringte en melder inn med tips om at det skulle være en fest ved Trollvann med 150-200 deltakere. Politiet sendte ut politihelikopteret en halvtime senere, med varmesøkende kamera, men kunne ikke se noen tegn til ansamlingen.

Rådyr 2

GAUSTAD: Natt til søndag kl. 02 ble det meldt om to rådyr på Ring 3 i retning Smestad ved McDonald's Gaustad og skal ha skapt farlige situasjoner på veien. Vegtrafikksentralen ble kontaktet for å følge med på kameraene i området, men trolig fant dyrene veien bort på egen hånd.

Påkjørt i rundkjøring

BJØLSEN: Klokka 03 natt til søndag ble politiet kontaktet av en kvinne som fortalte at hun hadde blitt påkjørt av en bil som ikke overholdt vikeplikten i rundkjøringen på Lisa Kristoffersens plass på Bjølsen. Selv hadde hun kjørt elsparkesykkel. Kvinnen var beruset, og hadde vondt i hofta og skrubbsår på armen, men det var for politiet vanskelig å få oversikt over hva som hadde hendt. Hun skal senere ha forklart at hun hadde gått av elsparkesykkelen og ut i rundkjøringen før hun ble truffet av en bil. Kvinnen ble kjørt til legevakta, men på grunn av uklare omstendigheter ble det ikke opprettet noen sak fra politiets side, som heller ikke hadde noen beskrivelse av bilen.

Ekskjæreste ville ikke dra

GREFSEN: Klokka 05 tidlig søndag morgen ble politiet oppringt av en kvinne på Grefsen som hadde ekskjæresten på døra. Han var beruset og banket på og ville inn. Kvinnen ville ikke slippe inn mannen, men han ville heller ikke forlate adressen, og hadde holdt på en halvtimes tid da kvinnen ringte politiet. En politipatrulje ble sendt til stedet, og fikk kontroll på en mann i 20-årene. De valgte å fjerne ham fra stedet og gi ham en muntlig bortvisning frem til klokka 12 søndag.

Pipebrann

GREFSEN: Søndag klokka 14.40 ble politiet tilkalt av brannvesenet til Bjerkealleen, der det var en pipebrann i en tomannsbolig. Meldingene gikk ut på at det skulle brenne kraftig fra pipa. Det viste seg å være mest røyk, og kommet etter at en beboer hadde fyrt i pipa. Beboerne i etasjen over opplevde at det kom røyk ut i leiligheten fra pipa da det ble fyrt opp. Pipa skal nylig ha blitt rehabilitert, men det ble ilagt bruksforbud frem til pipa er sjekket igjen. Ingen skal ha fått i seg røyk eller hatt behov for helsehjelp, og det skal heller ikke ha ført til noen materielle skader, men politiet opprettet rutinemessig sak på hendelsen.

Ungdom truet kvinne med ran

KJELÅS: Klokka 20.30 kom det om melding fra Midtoddveien på Kjelsås om at en guttegjeng hadde truet melders kone med ran, og de skal også ha kastet stein på huset hennes. Politiet anholdt fem unge gutter i 12-13-årsalderen. Guttene ble kjørt til barnevernsvakta. De skal alle ha hjemmeadresser i andre bydeler. Les mer i saken om hendelsen fra søndag:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...