Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Russefester, ungdom sa de ville slåss og en 17. mai-gjest gikk bananas

To personer ble skadet etter slagsmål i Frognerparken på kvelden 17. mai. Skadene er mulig påført med stikkvåpen eller skarp gjenstand. Dette var den mest alvorlige hendelsen i Oslo i forbindelse med 17. mai i år. I Nordre Aker var det roligere. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

17. mai-helgen har stort sett fortont seg rolig i Nordre Aker, ifølge politiet, selv om det har vært en del oppdrag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Kvelden 17. mai og natt og til 18. har det vært mye å gjøre for politiet i Oslo. Det mest alvorlige var hendelsen i Frognerparken, der to unge menn ble skadd, sannsynligvis med kniv, etter et slagsmål rett etter klokka 22.

– Skadene er påført med stikkvåpen eller skarp gjenstand, bekreftet operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt overfor NTB mandag kveld. Det skal ha vært et større slagsmål med mange involvert, og politiet hadde store styrker på stedet, også hundepatruljer ble benyttet, ifølge NTB.

I Nordre Aker var det imidlertid en rolig kveld etter nasjonaldagsfeiringen, og politiet fikk ingen meldinger om bråk eller alvorlige hendelser her.

Her er hendelsene fra loggen i 17. mai-helgen:

Hund i sporet

TÅSEN: I halv fem-tiden fredag ettermiddag kom det flere meldinger både fra Sporveien og publikum om at det var en hund i t-banesporet mellom Tåsen og Sognsvann. Kort tid etter kom det ny beskjed om at hunden var ute av sporet igjen, og det ble ikke iverksatt noe fra politiets side.

Full mann i stillas

NYDALEN: Fredag ettermiddag klokka 16.30 kom det melding om en full mann som hadde klatret opp i et stillas på en byggeplass i Nydalsveien. Melder var redd vedkommende skulle falle ned. Han kom seg imidlertid ned og forsvant på en elsparkesykkel i retning Badebakken. Politiet fikk kontroll på mannen, som er i 30-årene, i Kristoffer Aamodts gate kort tid senere. Mannen var beruset, men fikk forlate stedet uten noen reaksjon, i og med at den opprinnelige faren var opphørt

Skrikende mann i oppgang

KRINGSJÅ: Halv ett natt til lørdag ble politiet tilkalt til Olav M. Troviks vei, da en mann i 40-årene skal ha ropt og skreket i en oppgang i studentbyen. Det var en vekter som ønsket politiets bistand til å få mannen, som var full, vekk. Politiet kom til stedet og ga mannen en muntlig bortvisning fra stedet.

Høy musikk

NYDALEN: Natt til lørdag klokka tre kontaktet en vekter politiet på grunn av høy musikk og støy fra en adresse i Badebakken. Politiet kom til stedet en halvtime senere, og fikk kontakt med en beboer på adressen, en mann i 20-årene, som fikk beskjed om å holde roen frem til klokka 12 dagen etter.

Ville ikke oppgi navn i billettkontroll

NYDALEN: Lørdag klokka 17.10 ble politiet kontaktet etter at en mann i 20-årene, som var tatt i billettkontroll på Nydalen T-banestasjon, nektet å oppgi personalia til kontrollørene. Han ville heller ikke oppgi personalia til operasjonssentralen på telefon, så politiet sendte en patrulje. Det løste saken, og Sporveiens vektere fikk skrevet ut gebyr. Mannen ble deretter dimittert.

Ungdom som ville slåss

TÅSEN: Lørdag ettermiddag fikk politiet en oppringning fra Tåsen skole, av det som ble antatt å være en ungdom. Vedkommende sa at det var et 40-talls ungdommer ved fotballbanen på skolen, og at det var flere av dem som ville lage bråk. Ungdommene spilte fotball, men melder sa noen hadde truet med at de ville slåss. Fra en Securitas-vakt på stedet fikk politiet opplyst at gjengen først hadde hengt utenfor senteret og vært ufin mot kunder, og derfor hadde blitt bedt om å fjerne seg. De skal deretter ha flyttet seg opp til fotballbanen på skolen. Politiet sendte en patrulje som var på Tåsen klokka 18. Der viste deg seg at det muligens hadde vært 30 ungdommer, men at de hadde tatt t-banen fra stedet.

Full mann på trikken

STORO: Klokka 19.20 lørdag fikk politiet melding fra en vekter ved trikkehallen på Storo, der en full mann ikke ville gå av trikken. Vekteren hadde fått ham av, og prøvde å få ham av gårde. Politiet fikk på det tidspunktet ikke sendt noen bil. Mannen i 60-årene hadde heller ikke gjort noe annet galt. En times tid senere kom det en ny melding, denne gangen ble mannen beskrevet som full og sint, og at han sa han ville slåss. Politiet var på stedet klokka 20.45, og sendte mannen hjem. Han fikk ingen formell bortvisning.

Mann med kniv på trikken

GREFSEN: Lørdag kveld klokka 22.50 fikk politiet melding fra Sporveien om en mann med kniv om bord på trikken ved Grefsenplatået i retning Kjelsås. Politiet sendte en bil og fikk kontroll på en mann i 60-årene som var i besittelse av en foldekniv. Det var en person om bord på trikken som hadde meldt fra til trikkeføreren om at mannen hadde truet en passasjer med kniven. Dette vitnet hadde imidlertid ikke sett hendelsen selv. Politiet fikk heller ikke kontakt med den fornærmede som skulle ha blitt truet, og hendelsesforløpet fremsto som uklart. Mannen selv, som var beruset, forklarte politiet at han hadde brukt foldekniven til å kutte av en bit av en plakat om bord på trikken. Det ble opprettet sak på hendelsen, og mannen fikk gå etter et avhør på stedet.

Sparkesykkel på Ring 3

GAUSTAD: Lørdag klokka 19.50 kom det melding om to jenter i 13-14-årsalderen som kjørte på sparkesykkel på Ring 3 østgående mellom Gaustad og Ullevaal stadion. Omtrent samtidig som denne meldingen, kom det en ny melding om at de kjørte i motsatt kjøreretning i påkjøringsfeltet. Vegtrafikksentralen ble kontaktet for å sjekke sine kameraer. De kunne ikke finne jentene, og det ble konkludert med at de var ute av veien.

Krasjet i et tre

MARIDALEN: Klokka 02 natt til søndag meldte en kvinne i 50-årene om at hun hadde kjørt i et tre i Maridalen. Kvinnen forklarte at uhellet hadde skjedd da hun måtte svinge bilen unna et rådyr i veien. Promilletest viste at hun ikke var påvirket av alkohol, og politiet observerte også rådyr i området. Bilen måtte taues.

Leteaksjon i marka

MARIDALEN: Søndag morgen klokka 04.30 ble en kvinne i 20-årene meldt savnet i skogen et sted mellom Sognsvann og Maridalen. Hun ble meldt savnet av personer som var bekymret for henne. Det ble igangsatt en leteaksjon, og også sendt ut hundeekvipasje. Kvinnen ble funnet i Maridalen etter om lag 20 minutter og kjørt hjem til foreldre.

Ruspåvirket kjøring

NORDBERG: Klokka 11.15 søndag formiddag ringte en melder inn om at noen hadde kjørt ned et nettinggjerdet hos melders nabo. Politiet ble sendt til adressen på Nordberg der det var to biler som var involvert – den ene hadde kjørt ned gjerdet, den andre var brukt i et forsøk på å få bilen opp igjen fra grøfta. To menn i 50-årene ble anmeldt for ruspåvirket kjøring.

Motorstopp

TÅSEN: Søndag klokka 13.15 ble det meldt om en bil med motorstopp på Ring 3 i Tåsentunnelen i østgående løp. Vegtrafikksentralen sendte en vaktbil, og det ble varslet at noen hadde hjulpet bilen inn på en havarilomme. Klokka 14 var bilen fjernet.

Kjørte uten førerkort

NORDBERG: Klokka 20 søndag kveld stanset en trafikkpatrulje en bil i Carl Kjelsens vei. Føreren, en mann i 20-årene, viste seg å kjøre uten gyldig førerkort, og ble anmeldt for det.

Russefester

KORSVOLL/KJELSÅS: Søndag klokka 22.30 kom det melding om russ som festet på Tyskertoppen. Det skal ha vært høy musikk og mange mennesker. Senere på kvelden kom det melding om en ny ansamling av russ, denne gangen ved Sagadammen. Også der skulle det være mange mennesker på stedet. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut til noen av stedene. Det var heller ikke meldt om andre hendelser i tilknytning til disse enn musikk og mange mennesker.

NORDBERG: Klokka 22.45 kom det melding fra en T-banefører om at det lå en «komatøs» kar ved Østhorn stasjon. Det var et rent helseoppdrag og det ble derfor sendt ambulanse.

Krasjet

SINSEN: På 17. mai ble det klokka 20 meldt om en trafikkulykke ved Sinsenkrysset. To biler, den ene en taxi, hadde kollidert front mot front. Det var imidlertid ingen personskader. Begge bilførere hevdet å ha kjørt på grønt lys. Begge biler måtte taues.

Gjesten ville ikke gå

NORDBERG: Like før klokka 21 ringte en boligeier på Nordberg politiet fordi en 17. mai-gjest hadde gått bananas og veltet bord og knust vinglass, og nektet å gå hjem. Politiet sendte en bil, men da de kom fram hadde personen likevel forlatt adressen. Verten ønsket ikke å anmelde forholdet.

Fryktet full venninne ikke kom hjem

KRINGSJÅ: Natt til 18. mai klokka 03.30 ringte en melder som var bekymret for en full venninne som skulle hjem med en Uber fra Kringsjå T-banestasjon. Telefonen hennes var uten strøm og melderen var bekymret for at hun skulle ha lagt seg til å sove ute. Politiet sendte en patrulje til stedet, men kunne ikke finne noen som sov ute. De konkluderte med at hun sannsynligvis hadde kommet seg hjem.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...