Nordre Aker Budstikke

Helsedirektoratet mener skolene kan ha tilnærmet normal drift

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener kommunene og skolene praktiserer smittevernreglene for strengt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skolene bør ha tilnærmet normal drift, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Han ber skolene og kommunene om å lese smittevernreglene bedre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2020 kl 18:11

OSLO: – Vi er bekymret for at elevene har for korte skoledager og skoleuker nå, og det bør være mulig å normalisere det i større grad nå enn det man har kunnet hittil, sier Nakstad til NRK.

Han ber alle skoler og kommuner om å lese smittevernveilederen grundig sammen med smittevernoverlegen, og sette seg inn i tiltakene som kan brukes.

Mulig med normal drift

Nakstad er overrasket over at det er så ulik praktisering av skolehverdagen etter gjenåpningen, og sier at slik veilederen er i dag, gir den mulighet til å drifte nesten tilnærmet normalt for de fleste skoler.

– Det blir nok kanskje praktisert litt i overkant strengt mange steder, og det har nok sammenheng med at veilederen var litt strengere innledningsvis. Nå er den revidert og myket opp, og det er for å tilpasse risikoen for smitte til risikoen som er ellers i samfunnet, sier Nakstad.

Nordre Aker

Det har vært svært få nye smittetilfeller i Nordre Aker i mai. De siste tre ukene, etter at skoler og barnehager har åpnet igjen, har det vært ett smittetilfelle i aldersgruppen fra barnehage til videregående skole i bydelen.


Melby: – Må gjøre mer

Uttalelsene faller dagen etter at barneombud Inga Bejer Engh kritiserte skolene for streng praktisering av smittevernreglene. Hun påpekte at barn har rett til opplæring og at denne retten medfører en plikt til å gi opplæring av god kvalitet.

– Jeg mener vi må se på om det er noe vi kan gjøre slik at de får være mer på skolen og møte læreren sin mer enn de gjør i dag, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) til NRK.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...