Nordre Aker Budstikke

Helsesista tar steget ut av mobilen, og skal knuse tabuer i egen TV-serie

«Helsesista» Tale Krohn Engvik er klar for TV-skjermene denne våren. Foto: Mastiff/TV 2

Tale Maria Krohn Engvik, den tidligere Nordre Aker-helsesøsteren som ble «hele Norges helsesøster», tar «Helsesista»-universet fra Snapchat til egen TV-serie på TV2 denne våren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2019 kl 12:38

OSLO: Engvik var helsesøster ved flere videregående skoler i Nordre Aker – Nydalen vgs., Eikelund vgs., Etterstad vgs. avd. Ullevål, og Heltberg private gymnas på Ullevaal stadion – da hun begynte å bruke Snapchat til å kommunisere med elevene.

Så populær ble denne måten å kommunisere med dem i alderen 13-19 år, at Tale Maria Krohn Engvik bestemte seg for å si opp sin faste stilling i Bydel Nordre Aker for å nå bredere ut til ungdom på deres arena.

Valget tok hun da ungdom fra hele landet uoppfordret begynte å følge Snapchat-kontoen «Helsesista» som hun benyttet i jobben sin på Nordre Aker-skolene. Med en miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet når hun ut til opp mot 150.000 seere på Snapchat daglig. Svært mange barn og unge tar kontakt via appen, der de forteller personlige historier eller stiller spørsmål om det de lurer på.

TV-serie for og med ungdom

«Helsesista» snakker til ungdom på deres eget språk, i deres egen kanal Snapchat. Nå tar hun steget over til «dinosauren» – fjernsynet. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2

For dem som følger Helsesista, har det vært klart en stund at hun jobber med egen TV-serie. Onsdag forteller TV2 at det er de som skal vise serien «Helsesista» – en serie (selvfølgelig) for og med ungdom, der vanskelige og tabubelagte tema som sex, kropp, nakenbilder, selvmordstanker og kjærlighetssorg blir tatt opp på en enkel og ufarlig måte.


Hver uke har hun med seg ulike ungdommer som forteller sine historier og byr på seg selv. Krohn Engvik gleder seg til å vise frem det hun har jobbet med den siste tiden, skriver TV2 i en pressemelding.

– Det viktigste for meg er å fortsette den frivillige jobben min som helsesøster på Snapchat, men jeg er utrolig takknemlig og glad for å få muligheten til å spre mitt viktige budskap, vise hvordan jeg møter ungdom på en ny måte og nå ut til et enda større publikum gjennom tv-serien, sier Krohn Engvik i pressemeldingen.

Håper serien vil engasjere og opplyse

Programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, mener serien vil tilby relevant og viktig underholdning for både ungdom og foreldre.

– Tale Krohn Engvik er en viktig stemme i norsk offentlighet fordi hun driver med folkeopplysning rettet mot ungdom og treffer dem på deres egen plattform Snapchat. I denne serien bryter hun tabuer og snakker om det veldig mange lurer på, men ikke tør å spørre om. Vi håper at serien vil engasjere og opplyse med innhold som oppleves ekte og tett på hverdagen til norske ungdommer, sier Nakken.

«Helsesista» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 1. mars.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...