Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Helt bak mål: Fotballbane plages med søppel og hærverk

Politiet ber foreldre ta mer ansvar:

Slik har det sett ut rundt kunstgressbanen i Kjelsåsmyra. Disse skurene skal ifølge kilder brukes som oppholdssted for ungdom. Igjen ligger ølflasker, klær og mengder med søppel.

Hærverk og forsøpling i Kjelsåsmyra skremmer og irriterer. Politiet ber folk melde fra.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2014 kl 14:20

KJELSÅS: Forsøplingen og hærverket ved kunstgressbanen i Kjelsåsmyra har eskalert i sommer. Det forteller kilder Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med. Det skal dreie som ungdom som kommer kjørende til Myra, og etterlater seg avfall fra mat og alkoholkonsum.

Kjelsåsmyra ligger mellom Myrerveien og Midtoddveien, sørøst for Kjelsås skole.

LES OGSÅ: Dette møtte Kjelsås-firma mandag morgen

Glasskår og ødelagt mål

Som bildet viser er et skur ved banen tatt i bruk som tilholdssted. Aktiviteten skal ifølge kildene foregå på kveldstid, og det kan være ungdom både under og over 18 år involvert. Foreldre forteller at de ikke lar yngre barn gå gjennom friområdet alene lenger.

At det har blitt verre i sommer, bekrefter fotballeder i Kjelsås IL, Dag Halvorsen, overfor Nordre Aker Budstikke. Lagringsskuret idrettslaget brukte ved banen ble så hyppig brutt opp at de sluttet å bruke det tidligere i år.

I sesongen bruker Kjelsås IL kunstgressbanen hver ettermiddag til trening for de yngre lagene. I helgene er det kamper, eller uorganisert idrett på feltet.

- Nå etter sommeren har vi vært der og plukket glasskår, og nettet i et av målene var klippet ut, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Kjelsås trenger én million til banevarme

Brukes i storefri av Kjelsås skole

Han mener det er hyggelig at feltet, som eies av Bymiljøetaten men disponeres av Kjelsås IL, brukes av mange.

- Men det er synd å oppleve sånt som dette. Spesielt når idrettslaget har brukt så mye penger på å få banen i stand.

Også Kjelsås skole bruker området som uteområde for 5. til 7. klasse i storefri. På grunn av skolestart denne uka har skolen naturlig nok ikke tatt i bruk området ennå. Rektor Mette Rasmussen sier at også skolen er lite fornøyd med at området tilgrises på denne måten. De har et tett samarbeid med Kjelsås IL i forbindelse med bruken av området, og skolen vil undersøke forholdene før elevene slipper til på egenhånd.

LES OGSÅ: Barn i livsfarlig lek på taket av Kjelsås skole

Rusproblematikk i bydelen

På Majorstuen politistasjon har de ikke hørt om aktiviteten i Kjelsåsmyra.

- Vi har vært mye rundt i bydelen i sommer, uten å finne ungdommer. Kjelsåsmyra er et område vi ikke har vært klar over, sier Bente Uglem, politispesialist i forebyggende enhet ved Majorstuen politistasjon.

Fordi politiet ikke har vært klar over Kjelsåsmyra som tilholdssted for ungdom før nå, har de ingen kjennskap til om det er lokal ungdom eller unge utenfra som har benyttet Kjelsåsmyra som oppholdssted.

- Vi ønsker at de andre brukerne skal melde fra til oss når dette skjer, og anmelde hærverk. Først da kan vi gjøre noe med det, sier hun, og understreker at politiet fremover vil holde oppsyn med det nevnte området.

Uglem mener foreldre må følge bedre med på ungdommene sine, særlig ved start på ny skole, og tørre å si fra.

LES OGSÅ: Høyt forbruk av alkohol, hasj og røyk blant ungdom i Oslo vest

- Bli kjent med klassekamerater og foreldre, og følg med på hva ungdommene gjør. Mange ungdommer opplever nok å få litt for mye ja hjemme. Det å si nei som forelder er faktisk å bry seg, sier hun.

I vår var det problem med rusbruk på ett trinn ved Engebråten og Nordberg skoler. Dette tar politiet svært alvorlig, og jobbet tett med skolene og bydelen om rusforebyggende tiltak. I høst vil de være til stede på foreldremøter og følge godt med på ungdoms- og videregående skolene i bydelen.

LES OGSÅ:

- Foreldres alkoholvaner er vårt siste tabu

Alkoholrus er en trend blant ungdomsskoleelever

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...