Nordre Aker Budstikke

Helt gresk på Kjelsås

Anna håper mange vil komme innom restauranten og teste den nye greske menyen. Foto: Tiril Haga

Museet er fortsatt stengt, men det nye serveringstilbudet er åpent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2021 kl 19:40

KJELSÅS: – På grunn av korona og at alt er stengt, så måtte vi finne på ett eller annet for å prøve og overleve, sier Anna Kokolis.

Hun og ektemannen driver restauranten Akropolis, i regi av Teknokafé, i samme bygg som Teknisk Museum. De startet det nye greske tilbudet i januar i år.

– Vi tenkte ut ideen før jul i fjor, og har siden det gjort noen endringer på kjøkkenet og investert litt her og der, sier Anna.

Anna er halvt gresk og har bodd i Hellas i 18 år. Mannen hennes er også gresk, i tillegg til kokk. De forteller at de begge har drevet greske restauranter i Hellas, da de bodde der. De flyttet tilbake til Oslo i 2005 og startet å jobbe ved Teknokafé i 2007.

– Vi har holdt på i mange år og liker oss godt her. Det nye konseptet har blitt godt mottatt og naboene virker veldig interesserte. De sier at de er fornøyde og synes maten er god, ifølge Anna.

Teknisk museum er stengt, men Akropolis restaurant i samme bygg er åpen. Foto: Tiril Haga

Enden av byen

Det er en grunn til at de valgte navnet Akropolis – Akropolis betyr nemlig «enden av byen».

Anna og mannen lager også mye gresk mat hjemme, og forteller at de har testet ut greske dagens-retter i Teknokafeen tidligere.

Akropolis på Kjelsås.

De sier at maten lages fra bunnen, med råvarer fra greske importører. Men i tillegg til den greske maten, har de fortsatt noe av det samme de serverte før; vafler, kaker og påsmurte bagetter.


– Det kommer en del turmennesker innom i helgene og fra litt her og der, sier Anna som forteller at de fleste kundene kommer til lunsjtider eller bestiller take-away på kvelden.

Restauranten er på Facebook, og bruker også matleveringsfirmaet Foodora.

– Det er stor plass her i restauranten som er viktig nå i den perioden vi er i. De som skal ha take-away henter ofte selv. Vi er heldige som har en stor parkeringsplass også, som er gratis, legger hun til.

– Vært helt grusomt

Som for mange andre i restaurantbransjen synes også Anna og resten av gjengen på Akropolis at det har vært en tøff tid med nedstengninger og restriksjoner.

– Det har vært helt grusomt. Det kom som et sjokk for oss i mars i fjor når vi måtte stenge ned!

– Man var jo absolutt ikke forberedt. Ikke bare taper man penger, men det blir også mye svinn.


Anna pleier å reise til Hellas et par ganger i året. Moren hennes som bor i Hellas, har hun ikke sett på lenge.

– De sliter mer enn oss her i Norge under pandemien, med tanke på at de slet med økonomien i Hellas før pandemien og. De får nesten ikke lov til å gå ut en gang, sier Anna.

Nå håper hun på bedre tider for restauranten.

– Vi prøver med gresk mat, så får vi se!

Restauranten har også skjenkebevilling, selv om det for tiden er skjenkeforbud i hovedstaden.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...