Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Helt magisk!

Fakkeltogene samlet seg på Tyskertoppen.

15. nyttårsaften på rad inviterte Korsvoll IL til vardetenning. - Helt magisk å se det ene fakkeltoget etter det andre som kommer mot Tyskertoppen, sier Roar Grønvold.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2014 kl 22:25

KORSVOLL: - Dette har blitt en tradisjon her på Korsvoll på nyttårsaften. Vi er seks - åtte personer som bygger varden på Tyskertoppen i romjula.Stokkene får vi fra Bymiljøetaten i Oslo kommune, kan Roar Grønvold fortelle til avisen. 

Grønvold kan videre fortelle at det er 15 år på rad at det arrangeres vardetenning på Tyskertoppen på nyttårsaften.

Fem ulike fakkeltog

- Selve byggingen tar rundt tre timer - inkludert kaffepauser. Det er fem ulike fakkeltog som har utgangspunkt fra forskjellige steder her på Korsvoll. Det er helt magisk å stå ute på Tyskertoppen å se det ene fakkeltoget etter det andre som kommer mot toppen, sier Grønvold.

LES OGSÅ: ENDELIG PÅ TYSKERTOPPEN

350 personer deltok

I går - nyttårsaften 2013 - deltok rundt 350 personer i fakkeltoget med samlingen på Tyskertoppen.

- Da alle var kommet frem ble det holdt tale av Kristian Larsen, elev i sjetteklasse fra Korsvoll skole. Det var en flott tale. Deretter sang vi "Deilig er jorden" som allsang, før varden ble tent, forteller Grønvold.

I løpet av andre verdenskrig - under okkupasjonen - bygde tyskerne en rekke militære anlegg, og som det også finnes spor etter på Tyskertoppen. Blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling der på plassen fra 1943 til 1945.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...