Nordre Aker Budstikke

Feirer 30 år som et alternativ til den offentlige skolen

Heltberg private gymnas Ullevaal feiret 30-årsjubileum på Sporten fredag. Foto: Marius Eilertsen / Heltberg

Stiftelsen Heltberg feirer 30 år - i 13 av disse har skolen holdt til i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2019 kl 22:34

ULLEVÅL/FROGNERSETEREN: Stiftelsen Heltberg (i dag Heltberg Private Gymnas Ullevaal) feiret sitt 30-årsjubileum med en stor jubileumsfest på staselige Sporten ved Frognerseteren fredag. Det var duket for en festlig helaften, og i løpet av kvelden fikk gjestene hygget seg med kulturinnslag, taler og en herlig treretters middag.

Stemningen var satt da kvelden ble åpnet med et musikalsk innslag av Heltbergs egen sopran, Adrian Lara, og hans kompanjong Are på lut.

Heltbergs egen sopran, Adrian Lara, med kompanjong Are på lut. Foto: Marius Eilertsen / Heltberg

Montessori

Stifterne Morten Opsahl, Geir Lahnstein og Oddvar Fosaas var tilstede, sammen med tidligere ansatte, og inviterte samarbeidspartnere. Gjestene fikk servert hele Heltbergs historie i både tekst og bilder.

Morten Opsahl. Foto: Marius Eilertsen / Heltberg

Morten Opsahl fortalte om veien til godkjenning som var alt annet enn lett. Det ble lagt ned mange arbeidstimer og stifternes nettverk ble flittig brukt. Godkjenning av stiftelsen Heltberg ble starten for mange av landets montessoriskoler som drives i dag.

Styreleder Kjetil Eide la også vekt på skolens montessoripedagogiske grunnlag.


– Det gir oss god veiledning i hvordan vi skal ta elevene på alvor, behandle de som individer, legge til rette og hjelpe de, slik at de selv tar kontroll og styring på sin egen læring.

Styreleder Kjetil Eide. Foto: Marius Eilertsen / Heltberg

Nydalen og Ullevål

Skolen startet opp i august 1989 i Huldreveien 14 i Vetakollen, med 140 plasser, men måtte raskt utvides. Siden har Heltberg Gymnas holdt til i gamle Hegdehaugen videregående skole i Sporveisgata 20, i perioden 1989–1998, og har også hatt lokaler i Torggata. De siste årene har skolen vært tungt tilstede i Nordre Aker, først med lokaler i Gjerdrums vei 12 i Nydalen fra 2006. 1. januar 2016 flyttet skolen inn i nyoppussede lokaler på Ullevaal Stadion. Nordre Aker Budstikke besøkte skolen like etter innflyttingen.

Heltberg startet i Huldrevien 14 i 1989.

I dag har skolen 230 elever fordelt på ni klasser, og ventelisten er lange, ifølge rektor Liv Bjørkgård.


Heltberg tilbyr en alternativ pedagogisk plattform til den offentlige skolen, og beskrives som en inkluderende og motiverende skole, som har som sitt øverste mål i å se hver enkelt elev.

– Heltberg Ullevaal er en liten skole hvor hver enkelt elev blir sett og møtt der de er. Det er tett kontakt mellom lærer og elev, noe som gir god mulighet for personlig utvikling. Videregående skole handler ikke bare om fag, men også om trivsel og livsmestring, sier rektor Bjørkgård, til nettstedet tautdanning.no.

Morten Opsahl og Kari Haugane. Foto: Marius Eilertsen / Heltberg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...