Nordre Aker Budstikke

Her brenner de varde på Sognsvann - for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

Studentene vil ha et fortsatt oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, lørdag var de på Sognsvann for å markere saken. Foto: Ingrid Elise Utgård Hille/Naturvernstudentene på UiO

– Området er fortsatt vernet, men seieren er ikke endelig vunnet før vi har et Storting som sier ja til varig vern, i følge Aurora Kobernus, leder i Naturvernstudentene på UiO.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGNSVANN: Lørdag arrangerte Natur og Ungdom, i samarbeid med blant andre Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, vardebrenning for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Dette var den tiende vardebrenningen for saken. Vardene skal symbolisere at det er fare på ferde, forteller Nsturvernstudentene på UiO - Arbeiderpartiet, Høyre og Frp vil åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet. B

Med en landsomfattende aksjon vil Naturvernstudentene på UiO vise at det er mange som ønsker at disse havområdene skal forbli oljefrie, står det blant annet i pressemeldingen.

– I år har vi en gylden mulighet til å vinne kampen om et varig vernet oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi vil sende et tydelig signal til Arbeiderpartiet, og ønsker at de skal legge vekk kravet om en konsekvensutredning og oljeboring, og heller sier JA til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Aurora Kobernus, leder i Naturvernstudentene på UiO.

Lederen Aurora Kobernus oppreist ved bålet, med medstudenter ved Sognsvann, lørdag. Foto: Aurora Kobernus/Naturvernstudentene på UiO

– På tide at Ap lytter

Videre står det i pressemeldingen:

– I Arbeiderpartiet skal saken om oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja diskuteres på
landsmøtet i april. Nå er 10 av 15 AP-fylkeslag mot at områdene skal åpnes, og de representerer et solid flertall av delegatene på landsmøtet. Også APs egne velgere ønsker et oljefritt standpunkt. Natur og Ungdom og Folkeaksjonen mener det er på tide at partiet snur.

– Det er på høy tide at Arbeiderpartiet lytter til folk og miljøfaglige råd og tar et klart standpunkt for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er et solid flertall på dette på grasrota. AP har ingen miljøtroverdighet før de lander riktig i dette spørsmålet, sier Kobernus.

Havområdene i Lofoten, Vesterålen og Senja er enormt produktive: Ifølge Havforskningsinstituttet har 70 % av all fisk som fanges av norske fiskere i Norskehavet og Barentshavet har sitt arnested her.


Vardebrenning på Sognsvann i helgen. Foto: Dana Sharp/Naturvernstudentene på UiO.

Fortsatt vernet

Natur og Ungdom frykter for naturen dersom det skulle skje et oljeutslipp, for da står mange
arbeidsplasser og naturverdier på spill.

– Vi oppfordrer alle som er engasjert i saken til å bli med og vise sin støtte. I ti år har budskapet vårt nådd fram. Området er fortsatt vernet, men seieren er ikke endelig vunnet før vi har et Storting som sier ja til varig vern, sier Kobernus.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...