Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her danser rektor foran 800 måpende elever

Spenstig åpning av ny Oslo-skole.

Da alle trodde at åpningssermonien av nye Blindern videregående skole var over, kastet rektor og lærerne seg ut i dansen. - Vi har jo verdens kuleste rektor, sier Stina, Oda og Ingrid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2014 kl 22:41

ULLEVÅL/BLINDERN/SOGN: Hele 820 elever er det plass til i nye Blindern videregående skole, tidligere Sogn videregående, og som tar i mot tidligere elever fra nedlagte Berg og Fagerborg, pluss også elever fra andre skoler.

Blindern er en av 18 skoler som skal stå ferdig i år, som nybygg og rehabiliterte skoler. Tilsammen prosjekter for 3.4 millarder kroner.

Men ordfører Fabian Stang blir aldri lei av å åpne skoler.

- He, he, neida. Dessuten fint å ha en god «vara» i statsministeren, som i dag, nesten samtidig, åpner nye Hersleb videregående skole, smilte ordføreren.

LES OGSÅ: Dette møtte Kjelsåsfirma mandag morgen

- Vi er heldige som har så god tilgang på elever. Jeg blir veldig engasjert når jeg ser alle disse menneskene som har møtt opp her nå, og som gleder seg til å ta denne nye flotte skolen i bruk, sa også Stang, i forkant av talen han skulle holde for fremmøtte elever, lærere og andre tilknyttet den nye skolen.

I talen understreket også ordføreren viktigheten av inkludering og å ta vare på hverandre i skolemiljøet.

Nært samarbeid med UiO

Rektor Per Erik Skjelbred gleder seg veldig til å ta fatt på skolehverdagen.

- Og det blir nok også spennende. Dette er også en skole med mange lokale elever - fra ungdomsskolene Nordberg og Engebråten, sa Skjelbred. 

Rektor åpnet talene med å ønske velkommen. I tillegg var også rektor fra Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, på plass. Han gleder seg til det nære samarbeidet mellom Blindern og Universitetet (UiO).

- Vi er jo rett på andre siden av veien her! poengterte Ottersen.

Direktør for Utdanningsetaten, Astrid Søgnen snakket også om samarbeidet mellom videregående skolen og UiO.

- Jeg har allerede forsikret meg om at det er konkrete samarbeidsordninger på plass. Så dette er ikke bare store ord, understreket hun.

LES OGSÅ: Elevene lot seg friste av «nye» Hersleb skole

Spenstig avslutning

Så, da alle trodde at åpningssermonien var så godt som over, ble det istedet «Everybody dance now» og full disco. Rektor og lærere kastet seg ut i et sprekt og spenstig danseshow, til lett måpende, men også jublende elever og andre fremmøtte.

Det har vært endel skoleåpninger i avisens historie, men dette må vel mildt skrevet være en av de aller sprekeste og spenstigste!

Men tredjeårselevene Stina Akre, Oda Jentoft Svendsen og Ingrid Marie Idland, fra tidligere Berg videregående, er ikke spesielt overrasket over stuntet.

- Vi har jo verdens kuleste rektor, han kom til Berg samtidig som vi begynte på skolen, forteller de tre jentene.

- Vi gleder oss jo til å gå siste året her da, det er jo kliss nytt. Ny skole betyr vel at vi gjør det enda bedre faglig, ler de tre jentene.

- Dessuten regner vi meg at rørene på toalettene virker her, det var ikke alltid de gjorde på Berg! forteller jentene og ler litt til. 

Men hva de skal bli når de blir store - det vet ikke jentene ennå.

- Det er ikke sikkert vi fortsetter på UiO. Vi går jo på IB-linje (International Baccalaureate, journ. anm.) så det er nok mulig vi drar «ut», sier de tre blide jentene.

IB, UiO og mulig samlokalisering

Blindern videregående skole skal ifølge Utdanningsetaten ha en «akademisk profil», International Baccalaureat (IB), tett samarbeid med Universitetet i Oslos fagmiljøer, elevene på første videregående året skal delta i tre større prosjekter sammen med forskere og  studenter ved universitetet.

Mulig også senere samlokalisering med de tyske og  franske skolene - Blindern campus, i tillegg til oppstart av ungdomstrinn i 2019.

LES OGSÅ: Vurderer IB-linje på nye Blindern vgs.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...