Nordre Aker Budstikke

Klar for å ta vårryddingen?

Her er det åpent i påsken

Gjenbruksstasjonen på Grefsen. Foto: Christian Fredrik Borg (Arkivfoto)

Mange bruker påsken og våren til å rydde hjemme. Ta smittevernet på alvor også på gjenbruksstasjonene, oppfordrer renovasjons- og gjenvinningsetaten, som holder disse gjenbruksstasjonene åpne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2021 kl 11:02

GREFSEN/OSLO: Oslos fem gjenbruksstasjoner på Grønmo, Haraldrud, Smestad, Grefsen og Ryen er åpne som vanlig i påsken.

«Som vanlig» betyr imidlertid at stasjonene stenger tidligere enn normalt onsdag 31. mars, og at de er helt stengt på påskeaften.

– For at det skal være enkelt for ansatte og besøkende å holde to meter avstand inne på stasjonene, slipper vi inn færre biler av gangen enn før korona, skriver Renovasjons- og gjenvinningsetaten i en pressemelding.

Fare for kø – vis hensyn

Dette bidrar til at det fort blir kø utenfor dersom mange besøker stasjonene samtidig. I verste fall strekker køene seg ut i nærliggende hovedveier.

– Vi har til dels store utfordringer med kø ved noen av stasjonene våre, og særlig på lørdager i perioden mellom påske og 17. mai, sier avdelingsdirektør Nils Siri i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.


– Vi skjønner at mange bruker denne tiden til å rydde i kjeller, bod og hage. Men alle må også vurdere hvor viktig det er å dra til gjenbruksstasjonen akkurat nå, fortsetter Siri.

Alle som besøker stasjonene, må overholde gjeldende smittevernregler. Renovasjons- og gjenvinningsetaten oppfordrer dessuten til bruk av munnbind når du besøker en gjenbruksstasjon.

– Gjenbruksstasjonene holder åpent fordi avfallshåndtering er en kritisk samfunnstjeneste. Men de skal ikke være et sted hvor folk samles unødvendig. Det er viktig for oss at alle krav og anbefalinger overholdes inne på anleggene våre, sier Nils Siri.

Sesongåpent på Bygdøy

Bygdøy hageavfallsmottak er kun åpent i sommerhalvåret. Stasjonen åpnet for sesongen mandag 22. mars. Oslos innbyggere kan levere inntil 3 kubikkmeter hageavfall der. Bygdøy er et godt alternativ for innbyggere i Oslo vest, ettersom Smestad gjenbruksstasjon kun tar imot mindre mengder hageavfall.

Se alle åpningstider her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...