Nordre Aker Budstikke

Her er det første resultatet av Coops Ica-kjøp

NY BUTIKK: Mandag var det stengt, men nye skilt er på plass. Tirsdag 14. april åpner Bunnpris i Rimis gamle lokaler på Storo. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tirsdag åpner Bunnpris ny butikk på Storo, etter at Coop ble tvunget til å selge Rimi-butikken som lå der.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2015 kl 23:18

STORO: De gamle, røde Rimi-skiltene ved butikken på platået ved Storo-krysset har de siste dagene blitt skiftet ut med Bunnpris' gule og svarte logo.

Og prøvde du å gjøre mandagshandelen din her, møtte du en stengt dør. En plakat på døra forteller imidlertid at «ny» butikk åpner tirsdag 14. april.

Coop kjøper ICA, må selge butikker

Bakgrunnen for at den tidligere Rimi-butikken nå blir Bunnpris, er Coops oppkjøp av Ica Norge. Overtakelsen skal ifølge E24.no ha kostet 2,5 milliarder kroner.

De tidligere Ica- og Rimi-butikkene vil i løpet av året, og neste år, bli omprofilert til Coop-kjedene Extra, Prix eller Mega.

LES OGSÅ: Vil utvide Rema 1000 Skeidbanen


For å redusere markedsdominansen må imidlertid Coop selge 93 av sine butikker på landsbasis til henholdsvis NorgesGruppen og Bunnpris. I Oslo er kjeden pålagt å selge 3-4 butikker.

Én av disse er Rimi på Storo som fra tirsdag blir Bunnpris. Alle de øvrige Rimi- og Ica-butikkene i Nordre Aker vil bli innlemmet i Coop-konsernet.

– Det ser slik ut ja, men jeg kan ikke si med hundre prosent sikkerhet at ingen av dagens butikker blir nedlagt, har kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, tidligere sagt til Nordre Aker Budstikke.

Liten forskjell for kundene, og ikke søndagsåpent

Det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med Bunnpris-kjeden mandag ettermiddag, for å få svar på spørsmålet om hvordan kundene vil oppleve sin «nye» butikk. Så vi ser til dinside.no som omtalte butikkomleggingen søndag.

– Kundene vil ikke merke så mye til dette med det aller første, sier kjøpmann Christian Lykke til Dinside.


LES OGSÅ: Legger ned bankfilialer og lanserer nytt konsept

Han forteller videre, på generelt grunnlag, at Bunnpris ikke kaster varer fra Rimis gamle sortiment i søpla. En periode kan man derfor finne «Rimi-varer» på Bunnpris.

Bunnpris har flere søndagsåpne butikker i Oslo, men så lenge lovverket om søndagsåpne butikker ikke er endret, vil ingen av de nye Bunnprisbutikkene være søndagsåpne.

LES OGSÅ: – Derfor bør det være søndagsåpne butikker

Venter med omprofilering fra Rimi og Ica til Coop

Konkurransetilsynet vil endelig godkjenne Coops Ica-kjøp når de 93 butikkene er solgt og overtatt av Norgesgruppen og Bunnpris. Først da vil dagens Ica-eide butikker bli integrert i Coop.


– Utrullingen av nye butikker vil begynne kort tid etter det. Men vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop. Når butikkene i Oslo står for tur er foreløpig veldig usikkert. Den planen legges nå, har Kristin Paus i Coop tildligere sagt til Nordre Aker Budstikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...