Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Her er det godt å være

Ensom? Ingen grunn til å sitte alene i julen.

Terapihund: Iben er en terapihund, og koser seg i fanget til Rønnaug Wassvik, ved siden av Gerd Sandgård.

- Hva skulle jeg gjort uten dette stedet? sier Gerd Sandgård (89) fra Ullevål Hageby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2013 kl 13:40

OSLO/ROMSÅS: Det er en trivelig stemning rundt frokostbordet i kommunens trygghetsavdeling på Romsås. Blide, eldre damer, som alle er storfornøyde med at de kan komme hit, og bo her kanskje noen dager, eller kanskje noen uker. Gerd Sandgård (89) fra Ullevål Hageby har hatt flere opphold på trygghetsavdelingen.

- Har nesten ikke familie

- Jeg har nesten ikke familie, og da er det så godt å kunne komme hit i perioder. Her treffer jeg mange hyggelige mennesker, både beboere og de som jobber her. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten dette stedet, sier Gerd.

De andre damene rundt bordet nikker samtykkende. «Luftige og lyse lokaler», «fantastisk utsikt», «god mat», «fin service og servering», «kan ikke få det bedre», er noen av superlativene de hyggelige og blide damene kommer med.

- Jeg venter på rehabiliteringsopphold. Hadde jeg ikke kunne komme hit i forkant, vet jeg ikke hvordan jeg skulle klart meg hjemme alene, sier Sina Jensen (66) fra Stovner.

Else Endresen (96) fra Bøler har ikke bodd på trygghetsavdling før, men dette blir nok ikke siste gangen.

- Dette er alle tiders - her kan jeg slappe av og samle krefter, sier Else.

Da avisen er på besøk, er det ingen mannlige beboere der, men det bekymrer ikke kvinnene.

- Nei, bevare meg vel! Vi har det da hyggelig likevel, vi jentene, understreker Gerd.

Lindeberg og Nordseter

I tillegg til trygghetsavdelingen på Romsås, finnes også to til i Oslo, en på Lindeberg, og en på Nordseter. Avdelingen på Romsås har nylig flyttet fra Tåsen - avdelingen tar i mot beboere fra hele Oslo. Og avdelingsleder Helene Fossum tar gjerne imot flere.

- Ja, her har vi god plass. Vi kan ta imot 27 beboere. Ingen grunn til å sitte alene i julen, her blir det tradisjonell julaften med god mat og drikke. Nissen kommer også, inviterer Fossum.

Trygghetsavdelingen ligger i samme bygg som Romsås Sykehjem. I første etasje er også butikksenter, med blant annet apotek, bibliotek, og bad med basseng.

- Et opphold på trygghetsavdelingene kan være opp til tre uker, og kan gjentas så ofte som det er plass. Det er bare å ringe, tlf. 810 000 30, oppfordrer Helene.

- Jeg blir til over nyttår, og jeg skal feire julaften her, kan Gerd fortelle.

- Så hyggelig, det skal jeg også, legger Else til.

Og flere er det plass til!

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...