Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her er det nye postkontoret

5000 postkontorer har blitt til 30 - Kjelsås postkontor stengt etter 113 år

Ikke: Ikke særlig fornøyd med stengingen av Kjelsås postkontor, fra venstre Torhild Fahre og susan Gibbs. FOTO: Kristin tufte Haga

De aller siste kundene gikk inn døren til Kjelsås postkontor, minutter før klokken 12.00 i dag. Så stengte dørene til eget "kontor" i 113 år - for godt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2013 kl 13:53

KJELSÅS: Torhild Fahre og Susan Gibbs var noen av de aller siste som gikk inn på Kjelsås Postkontor i Kjelsåsveien, i dag. Klokken 12.00 stengte nemlig dørene for godt.

- Skrekkelig

- Dette er helt skrekkelig. Jeg har vært kunde her i åresvis, og synes det er veldig trist at dørene nå stenges her i Kjelsåsveien, sier Susan Gibbs fra Kjelsås.

- Jeg har tatt med blomster til de ansatte, her har jeg blitt tatt imot av god personlig service, sier Gibbs.

LES OGSÅ: LEGGER NED POSTKONTORENE

Torhild Fahre fra Grefsen er helt enig med Gibbs.

- Det er nesten så jeg ikke finner ord for hvor trist jeg nå synes det er at postkontoret stenger, legger Fahre til.

- Men vi får vel bare venne oss til å bruke post i butikk på Coop, sier damene, som er noen av de aller siste kundene til Kjelsås postkontor.

113 år

Ifølge Mads Yngve Storvik, informasjonsdirektør i Posten, så er nærmest Kjelsås postkontor en historisk bauta i området - postkontoret på Kjelsås vært åpent helt siden 1900.

- Ja, i 1900 åpnet Kjelsaas poståpneri, på Kjelsås togstasjon, og i forbindelse med at Gjørvikbanen åpnet. I 1917 ble det Kjelsås postkontor, kan Storvik fortelle.

Han kan også fortelle at på det på det meste var 5000 postkontorer i hele Norge, mens det per i dag kun er 30 kontorer igjen.

Tilgjengelighet og åpningstid

I brevet som posten har sendt ut i forkant til sine kunder, står det blant annet: «Posten er opptatt av å være mest mulig tilgjengelig for deg som kunde. Med å legge om ditt postkontor til Post i Butikk får du lengre åpningstid og bedre tilgjengelighet. Vi ønsker det velkommen til Kjelsås Post i butikk, Coop Prix Kjelsås, Midtoddveien 2.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...