Nordre Aker Budstikke

Her er det også vinter og mulighet for å gå på ski

Blir det trangt om plassen fra Frognerseteren,så er det kanskje bedre plass innover fra Solemskogen. Foto: Kristin Tufte Haga

Ikke mye snø, men nok til å ta seg en tur innover i Lillomarka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2020 kl 12:48

SOLEMSKOGEN: Torsdag morgen fortalte løypebas i Bymiljøetaten, Roar Grønvold, om fine forhold i høyden, til Nordre Aker Budstikke.

– Jeg har akkurat nå kjørt fra Tryvann til Nordmarkskapellet, men planen er etterpå å kjøre Frognerseteren til Ullevålseter, og på alle de løypene som er oppe ved Frognerseteren som er turveier. I tillegg så skal jeg kjøre ned Skomakerløypa, sa Grønvold.

Roar ble også intervjuet på Østlandssendingen torsdag morgen, her kan du høre intervjuet.

– Det er også nok snø til å bruke den store maskinen, og ikke bare scooter. Det er på planen også å kjøre både natt til lørdag og søndag, hvis forholdene tillater det, sa han i åtte-tiden torsdag morgen.

Ståle Søbye klar for å gli innover i Lillomarka, fredag. Foto: Kristin Tufte Haga

Solemskogen

Nordre Aker Budstikke var innom Solemskogen, fredag formiddag. Noen høydemeter lenger nede, som på Kjelsås, er det minimalt med snø i skrivende stund, men litt opp i høyden går det fint å gå på ski.

Men grusskia er kanskje å foretrekke.

Vi møtte på Ståle Søbye, som forteller at han også var på ski innover fra Solemskogen, forrige helg:

– I dag har jeg tenkt til å gå ned mot Linderudkollen og mot Lilloseter tror jeg, så går jeg tilbake igjen. Det er helt greit skiføre, sier han, før han glir innover Lillomarka.

Avventer løypekjøring

Bymiljøetaten har ikke pakket eller kjørt opp med scooter fra Solemskogen ennå.

– Vi avventer litt, været er meldt varmere, så derfor så ser vi an i dagene fremover, sier leder av skogavdelingen i Bymiljøetaten, Knut Johansson.

Ifølge Yr.no er det i helgen meldt mellom 0 og 3 grader på Solemskogen, mildest på søndag, da det også vil komme nedbør i form av sludd. Og for dem som håpet vinteren var kommet for å bli: I høyden i Lillomarka er det meldt opp mot seks grader og regn inn mot neste helg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...