Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her er Oslos Bandwagon-finalister

Spiller stor gratiskonsert 12. september i Gamlebyen.

Finalister: Øverst f.v.: Anonymous Basterds, Signe Eide, Mathilde Fongen og Caspers Lane. Midten: Revolution og Radioclowns . Nederst: Neoscopian, Synne Eileen & The Sunbeams, Ingrid, og Kalkvatn. Foto: Foto: Trine Solberg/Privat

Det blir rock, litt rap, morsom lyrikk, melankolsk lyrikk, singer/songwriter og litt hoppende glad quirkpop på Bandwagon-finalen i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2013 kl 15:15

GAMLEBYEN: Vi kan vente oss en variert og energisk gratiskonsert i Gamlebyen Skatepark (St. Halvards gate 4, ved Dyvekes bro) 12. september klokka 19.

- Vi er jo veldig glad for det her, sier en storfornøyd bassist i Radioclowns, Torkel Skaug.

De unge rockerne i Radioclowns er nemlig blant dem som skal stå på scenen den 12. september og de er både overrasket og glade for å komme så langt.

- Vi tenkte jo først at det ikke kom til å gå, men helt i siste liten så vi at vi kanskje hadde en sjanse.

Deretter ble låta «Goodbye» stemt lenger opp på lista ga dem en finaleplass.

- Det er veldig hyggelig for det tyder jo på at folk liker musikken vår, sier han.

(Hør alle finalistene i musikkspilleren nederst på siden!)

 

Sommerfugler i magen

Det er de ti artistene med flest stemmer på dittOslo.no/bandwagon som nå er finaleklare, og skal kjempe om en billett videre til regionsfinale på Lillestrøm.

Et annet band som er kommet langt opp på listen er det seriøse tullebandet Kalkvatn. De skal glede tilhørere med låta «Moraliserende Vise».

- Dette veldig artig. Vi er overrasket og setter pris på at folk har stemt oss frem, sier et av bandets foreløpig åtte medlemmer, Kim André Berg Nesse.

Ingrid Østang er en annen finalist. Hun har alltid sunget, men det er ikke mer enn to år siden hun turte å stå bak mikrofonen alene. Nå gleder hun seg til å stå på scenen i skateparken med «Pick Me Up», denne gangen med egen gitarist.

- Det blir kjempespennende. Litt skummelt hvis det blir en skummel jury, men jeg gleder meg. Jeg har sommerfugler i magen, sier hun.

Anonymous Basterds er et rockeband som raskt klarte å karre til seg en førsteplass både i Oslo og i Stor-Oslo, med låta «Where I Belong». De har allerede et forhold til scenen de skal stå på, da de har skata mye i parken tidligere.

- Og da tenkte vi jo at det hadde vært kult å spille konsert her, så det er veldig morsomt at vi skal det nå, forteller gitarist og vokalist Julian Westerlund Vestre.

Skal vi tro dem er det en energisk konsert som venter oss på finaledagen.

- Vi må jo få med publikum, og sørge for at det blir energisk og veldig heftig, sier vokalist og gitarist Espen Moe.

LES OGSÅ: Langt mer enn bare en skatepark - Dum Dum Boys, Madcon og Bigbang har spilt her!

 

- Tror det blir drittøft

Også Caspers Lane lover oss krutt på scenen når de skal fremføre låta «Statements». Musikken deres brer seg over en rekke sjangre og Oskar Guthushagen er glad for alle stemmene de har fått.

- Det er veldig hyggelig at folk har stemt oss frem. Vi skal gi et energisk show, lover han.

Signe Eide er en singer/songwriter med referanser til blant andre Tracey Chapman. Hun fikk beskjed av skribenten bak årets Melodi Grand Prix-låt, Karin Park, om å komme seg ut og opp på scenen da hun gikk i syvende klasse. Nå gleder hun seg til Bandwagon-finale.

- Jeg tror det blir drittøft. Det blir spennende og jeg gleder meg masse, sier hun.

 

Dette er Bandwagon-finalistene:

Anonymous Basterds - «Where I Belong»

Signe Eide - «Someone»

Revolution - «Marionette»

Ingrid - «Pick me up»

Kalkvatn - «Moraliserende Vise»

Caspers Lane - «Statements»

Synne Eileen & The Sunbeams - «Closet»

Radioclowns - «Goodbye»

Mathilde Fongen - «Dinnertime Stories»

Neoscopian - «She's Painted»

Bandwagon-finale:

Finale torsdag 12. september kl. 19 i Skateparken, St. Halvards gate 4 (Dyvekes bro). Gratis inngang og åpent for alle!

Vinneren går videre til regionsfinale i Lillestrøm 28. september, og møter Bandwagon-vinnere fra Stor-Oslo.

Vinneren får spille i den nasjonale finalen i Namsos 16. november. Vinneren får bl.a. oppfølging av plateselskap og av Rock City, eksponering i strømmingtjenester og de får spille på Norwegian Wood 2014.

Hør alle finalelåtene på dittoslo.no/bandwagon

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...