Nordre Aker Budstikke
Annonse: Amfi Ullevaal

Her får du løpesko som passer akkurat deg

LÖPLABBET: Hos Löplabbet på Amfi Ullevaal kan du ta en test av føttene dine for å finne de perfekte skoene

Joggesko er ikke bare joggesko. Löplabbet gir deg skoene som er nøye utvalgt til akkurat dine føtter og behov.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2018 kl 16:50

AMFI ULLEVAAL: Löplabbet er Norges største butikkjede som spesialiserer seg på kun løping.

Skal du kjøpe løpesko? Hos Löplabbet får du eksperthjelp til å finne skoene som er tilpasset dine føtter og behov innen treningstype, stabilitet, støtdemping, løpsfølelse og dropp.

– Folk har forskjellige føtter, men vi har sett det meste. Og vi har sko for alle føtter! sier daglig leder av Löplabbet hos Amfi Ullevaal, Endre Evensen.

LØPESKO: De ansatte hos Löplabbet er selv erfarne løpere og kan gi deg god hjelp når du skal handle - enten du er nybegynner eller har løpt mye!

Tester føtter og teknikk 


Før de hjelper deg med å finne sko, må de vite litt om deg og din erfaring – er du nybegynner eller erfaren løper? Ser du etter sko til mengdetrening eller korte turer, liker du best å løpe i skog og mark eller på asfalt?


Så stiller du deg barbeint på en glassplate. Under platen ligger et speil der de kan se undersiden av føttene dine.

– Vi ser på trykkflaten, om fotbuen er høy eller lav og om føttene står rett, innover eller utover, sier Evensen.

Etter å ha undersøkt føttene, får du på deg et par testsko og løper en liten stund på tredemølla. Ved hjelp av nettbrett filmer de deg bakfra og fra siden. Fra siden ser de på hvordan foten din lander, men også på knær, hofter/bekken og overkropp.

– Vi kan ikke gjøre noe med alle utfordringene, men vi har styrkeøvelser til hoftene. Vi gir også tilbakemelding på teknikk.

Bakfra ser de på hvordan foten pronerer, altså den rullende bevegelsen fra yttersiden av foten over til innsiden – dette er fotens eget system for å dempe støt.


Etter testen finner de alltid to-tre modeller som passer akkurat deg.

TEST: Etter du har fått undersøkt føttene dine på speilkassa, får du på deg et par testsko og filmes fra siden og bakfra.

Bruker mye tid på kunden

Evensen forteller at de fleste kundene ønsker å ta testen. Den kan gjøres unna på fem-ti minutter hvis du har det travelt, ellers kan de gjerne bruke opptil 20 minutter.

– Vi er en bemanningstett butikk og vi er vant med å bruke mye tid på kunden.

Dette koster ikke ekstra hvis du skal kjøpe sko, men kommer du inn i butikken kun for å ta testen koster det 250 kroner. Disse pengene får du tilbake hvis du kjøper sko ved en senere anledning.


På Löplabbet er alle ansatte løpere på ulike nivå, og de utgjør butikkens viktigste ressurs. Det er nemlig god, individuell kundebehandling som er kjerneverdien - kundebehandling basert på kunnskap og erfaring. Når du kommer til Löplabbet er testen viktig for at de skal kunne rådgi deg på best mulig måte.

Lær å bli en bedre løper


Löplabbet Ullevaal Stadion arrangerer teknikkurs 24. april, 8. mai og 29. mai. Kurset gir deg en praktisk innføring i hva effektiv løpeteknikk er, og passer for alle som ønsker inspirasjon og tips for å forbedre sin løpeteknikk. 

– Vi møtes i butikken og går gjennom litt basic teknikk først. Så tar vi en tur ut og evaluerer hver enkelt, og gir individuelle tilbakemeldinger.

Kurset koster 500 kroner per person.

Evensen påpeker at du som løper er skadeutsatt. Han anbefaler Blackroll Loop Band Set for å stabilisere muskulaturen.


– Denne typen hjemmetreningsprodukt er perfekt for å trene små muskelgrupper som vanligvis er vanskelig å få tak i. Ved å gjøre slike øvelser kan man bedre stabiliteten og redusere risikoen for skade.

I tillegg selger de Blackroll ball, duoball og standard. Disse er fine å bruke for å korte ned restitusjonstiden og massere triggerpunkter.

– Hva må løperne ha akkurat nå?

– Vi selger FlipBelt Zipper. Men den kan du oppbevare tingene dine, som f.eks. nøkler og mobiltelefon, rundt livet. Båndet man fester rundt armen har en tendens til å skli ned, men denne sitter, sier Evensen.

LÖPLABBET: Butikken selger også klær og annet utstyr

LES MER PÅ AMFI ULLEVAALS NETTSIDER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...