Nordre Aker Budstikke

Nordre Akers fiskeguide:

Her får du napp!

Her finner du Kapteinsputten. Vannet ligger like ved Linderudkollen Sportsstue, hvor det finnes både mat og toalett. Foto: Stella Oter Lindeberg

Fisking er en gøyal aktivitet for hele familien, men hvor starter man? Vi har hørt med en av de mest erfarne fiskefolka i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2021 kl 14:33

MARKA: Marka vår er stor, vannene er mange, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvor fiskelykken er best, eller hvordan man i det hele tatt skal gå frem.

Amund Alm har fisket i bydelen vår i over 30 år, og har vært innom de aller fleste sjøer, pytter og vann.

Man trenger ikke så mye mer enn "donaldstang" og mark, ifølge Amund Alm. Foto: Stella Oter Lindeberg

For de minste

For familiens yngste medlemmer, blir det kanskje sure miner om man må tusle milevis inn i skogen – heldigvis finnes det fiskehull som man kan se fra parkeringsplassen.

Kapteinsputten/Svartputten og Trollvann er to av disse. Her kan man få både abbor og ørret med mark og dupp, og det er kort gåavstand til sportsstuer med matservering og toaletter. På en tur som dette, kan man ha med det enkleste av utstyr, og det er (nesten) garantert napp, selv om fisken er ganske liten.

Vi ble med Amund på fisketur til Kapteinsputten. Her kan du se hvordan det gikk, og akkurat hva slags utstyr du trenger:

For de litt større barna

De mindre vannene funker selvfølgelig også for større barn, men det er kanskje gøyalt å utvide horisonten en smule.

Revlitjern og Vennervann er litt lenger unna allfarvei, men det er fremdeles ikke lange avstander som må gås. Begge vannene ligger også relativt nær Lilloseter Sportsstue, og det finnes en hytte man kan leie rett ved Vennervann, om man ønsker seg en skikkelig utflukt.

Langs den øvre delen av Akerselva går det også an å fiske ørret, og man kan prøve seg med både dupp, sluk og flue.

For ungdommen (og de voksne)

Hvis man har litt erfaring, og litt gåavstand ikke er noen stor utfordring, så kan man fiske omtrent hvor som helst i marka vår. Amund anbefaler særlig Aurevann, Nordre og Søndre Langevann, og generelt alle innsjøer rundt Lilloseter. Også Trehørningen funker bra.


Husk at større vann betyr større fisk, men også større sluk!

Solemskogen Jeger- og Fiskerforening

Her er Amund på fisketur på Kapteinsputten. Foto: Stella Oter Lindeberg

Amund forteller også at det er mulig å låne utstyr av Solemskogen Jakt- og Fiskerforening, og de har jevnlige kurs, aktiviteter og generell moro for alle som er interesserte.

I tillegg kan foreningen hjelpe deg med å arrangere utflukter. Om du klarer å samle 15-20 barn, vil Solemskogen møte med utstyr, guiding og mer på de nærmeste vannene. Foreldre må være med.

Foreningen samarbeider også med organisasjonen Fiskejenter i Marka, som jobber med å engasjere kvinner fra alle bakgrunner og aldersgrupper i fisking. De organiserer både korte og lengre turer, og best av alt, det er gratis.

NB: Husk å avklare regler og fiskekort før du begir deg ut på tur.

Skitt fiske!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...