Nordre Aker Budstikke

Her får ikke russen feste lenger

Dette er fra tidligere russekull, nå har kommunen igjen skiltet med p-forbud på enkelte utfartsparkeringer. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Igjen har Bymiljøetaten satt opp parkering forbudt-skilter på flere steder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 17:01

GREFSENKOLLEN: De siste årene har Oslo kommune satt opp skilt med midlertidig parkering forbudt for busser på enkelte utfartsparkeringer. Forbudet gjelder om natten, i tidsrommet 23.00-07.00, på plasser hvor russen er kjent for å feste i mai.

Vedtaket ble i 2015 fattet på bakgrunn av mange klager om nattebråk fra oppsittere i Maridalen og Sørkedalen, opplyste Bymiljøetaten den gangen.

Åtte plasser

Bymiljøetaten forteller mandag 30. april at det er de samme åtte parkeringsplassene som skiltes med parkering forbudt i år:

  • Maridalen: Låkeberget, Skar
  • Sørkedalen: Årnes, Sagtomta og Zinoberveien
  • Sognsvann
  • Grefsenkollen

Parkeringsforbudet vil gjelde frem til 18. mai.


Dette skiltet ble nylig satt opp på Grefsenkollen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Politiet håndhever

– Det er politiet som har dialogen med russestyret, og som også har ansvaret for å håndheve skiltingen, opplyste pressekontakten i Bymiljøetaten i fjor.

Politiet melder om russebråk i hovedstaden, i ny og ne.

– Vi kan gi pålegg om å dempe støy. Hvis det ikke overholdes, kan vi beslaglegge deler av musikkanlegget inntil videre, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ:


Vurderer å stenge restauranten på grunn av russebråk

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...