Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her får Kjelsås IL en gave de håper aldri skal brukes

HJERTELIG GAVE: Leder for Civitan Grefsen Kjelsås, Torild Jensen, overrekker hjertestarteren til daglig leder Truls Nygaard i Kjelsås IL. Hjertestarteren skal plasseres ved Myrerfeltet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med gaven fra Civitan Grefsen Kjelsås er alle idrettslagets arenaer utstyrt med hjertestartere. Det er idrettslagsleder Truls Nygaard glad for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2015 kl 18:03

KJELSÅS/GREFSEN: – Dette setter vi stor pris på, sier Nygaard, i det han mottar hjertestarteren fra Torild Jensen, leder for Civitan Club Grefsen Kjelsås.

Den lokale avdelingen av Civitan har samarbeidet med Kjelsås IL siden tidlig på 1990-tallet, da Civitans IPU-gruppe, som driver idrett for psykisk utviklingshemmet ungdom, ble tatt inn i varmen hos idrettslaget.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Vi ønsker å vise vår takk for dette samarbeidet ved å stå for anskaffelsen av en hjertestarter, sier Jensen.

LES OGSÅ: Thine (42) er nå et ekte råskinn

Hjertestartere på alle arenaer

Hjertestarteren skal plasseres i garderobeanlegget ved kunstgressbanen på Myrerjordet. Fra før har Kjelsås IL hjertestartere i idrettshallen og klubbhuset på Grefsen stadion, og på Langsetløkka.

– Vi har hjertestartere på alle arenaene våre, bortsett fra på Myrerfeltet, sier idrettslagsleder Nygaard.

Hjertestarteren har kostet om lag 20.000 kroner. Likevel håper både Nygaard og gavegiver Jensen at det skal bli lite bruk for den.

– Vi håper selvfølgelig det er en gave vi aldri skal trenge å bruke, men det er en viktig sikkerhet som kan redde liv, sier Nygaard.

Han understreker at hjertestarteren er viktig ikke bare for idrettslaget, men også for nærmiljøet. Det vil komme opp skilting av hjertestarteren slik at også andre kan finne den ved behov.

LES OGSÅ: Kjelsås på vinnersporet etter borteseier i helgen

Trener ukentlig

IPU-gruppen ble startet tidlig på 90-tallet av Jensens mann Roy, og Civitan tok kontakt med Kjelsås IL for å få kunne bli en del av idrettslaget.

– Vi setter veldig stor pris på samarbeidet. Det er ikke mange idrettslag som har grupper for funksjonshemmede, så dette er vi stolte av, sier Hege Kommandantvold i Kjelsås IL.

IPU-gruppa trener hos Kjelsås IL en gang i uka, og består av funksjonshemmede ungdommer «i alle aldere». Deltakerne er medlemmer av idrettslaget, men alle er velkomne, uansett hvor i byen de måtte bo.

LES OGSÅ: Store planer fra OverOslo-arrangørene: Slik kan «nye» Grefsenkollen bli

Civitans lokale engasjement

Civitan Grefsen Kjelsås står også bak torsdagsdiscoen på Frysja 33. Dette er et svært populært tilbud, som samler 60-70 ungdommer med utviklingshemminger fra hele Oslo hver uke, forteller Jensen.

– Vi ønsker å bidra positivt til bydelen og vårt nærmiljø, sier hun. Klubben har også sosiale tiltak i omsorgsboligene på Myrer, med blant annet servering og et leseombud som er på besøk en gang i måneden.

Civitan er en internasjonal organisasjon som har et særlig engasjement for psykisk utviklingshemmede og hjerneforskning. Organisasjonen har om lag 1000 medlemmer i Norge, fordelt på 45 lokale klubber.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...