Nordre Aker Budstikke

Her finner du julestemningen i Nordre Aker i helgen!

Julegrana tennes på Nordberg søndag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Den første desemberhelgen er også den første adventshelgen. Rundt om i bydelen tennes julegranene, og det blir julemarkeder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2018 kl 13:49

NORDRE AKER: I år er første søndag i advent 2. desember. Tradisjon tro markeres dette med julegrantenning flere steder i bydelen. I løpet av helgen kan du oppsøke julestemningen flere steder.

LES OGSÅ: I helgen blir det fyrverkeri!

Her har vi laget en liste over hvor du kan finne den:

Ullevål hageby

Søndag kl. 17.00 tennes julegrana, tradisjonen tro på Damplassen. Korpset spiller.
Mer på Facebook.

Det blir også julemarked i Ullevål Hageby seniorsenter i helgen, fredag 30. november kl. 13-17 og søndag 2. sdesember kl. 14-17. Det bli salg av håndarbeider og julepynt, lotteri og åpen kafeteria. Søndag kl. 15.30 blir det besøk av barnekor.

Lofthus hageby

Lofthus hagebys vel tenner julegran på Mons Søviks plass søndag klokken 17.00.

«Vi kan ikke garantere for været, men vi garanterer hyggelige naboer, blide barn, gløgg, pepperkaker og korpsmusikk! Sees der!» skriver vellet på Facebook.

Nydalen

I Nydalen tennes julegrana på Gullhaug Torg kl. 15.00. Det blir julemusikk, barnekoret LUDO, hest og kjerre, juleboder, og gløgg og pepperkaker.
Mer på Facebook.

Kringsjå studentby – NB! Utsatt

I år skulle den tradisjonelle julegrantenningen i Kringsjå studentby suppleres med en utendørs kinovisning av juleklassikeren Love Actually på storskjerm på det nye torget. På grunn av dårlig værmelding søndag 2. desember, er visningen utsatt til søndag 9. desember (kl. 18.00).


Også julegrantenningen er flyttet én uke (grana blir tent 2. desember, men markeringen blir først 9. desember):

«Vi tenner også julegranen og byr på gløgg, pepperkaker og popcorn så langt det rekker. Det vil bli sitteplasser og tepper foran lerretet. Husk å ta på deg godt med klær,» skriver Stidentsamskipnaden.
Mer på Facebook.

Julemarket på Frysja kunstnersenter

Åpne kunstnerverksteder på Frysja

Første helgen i desember går det tradisjonelle julesalget på Frysja kunstnersenter av stabelen. Dette er en fin anledning til å besøke kunstnerne som til daglig holder til i atelierene.

Det blir flere anledninger til å besøke kunstnerne på Frysja kunstnersenter i månedene som kommer. I slutten av april er det duket for Oslo Open, kunstfestivalen hvor kunstnere over hele byen åpner verkstedene sine for publikum.


På Frysja kan man finne glasskunst, grafikk, maleri, keramikk, fotografi, tekstil og skulptur. Tradisjonen tro blir det også åpen kafé under julesalget.

Maridalen bygdetun

På Maridalen bygdetun blir det førjulsstemning lørdag 1. desember fra kl. 15.00. Ragnhild Storaker har spennende eventyrstund på Bryggerhuset. På Hønsehuset blir det juleverksted for de yngste, med nissekone fra Grefsen/Kjelsås Husflidslag. Og så blir det skaukaffe, gløgg og noe å bite i. Julegrana tennes kl. 16.45.
Mer på Facebook.

Kuben 62+ (Kjelsås)

Tradisjonen tro inviterer Lions Club Oslo-Grefsen til tenning av julegrana ved eldresenteret Kuben 62+, i Kjelsåsveien 114, søndag kl. 15.00.
Mer på Facebook.

Julemarked i Nordberg kirke

Det årlige julemarkedet i Nordberg kirke finner sted 30. november-2. desember. Første helgen i advent fylles kirkestuen i Nordberg kirke med hjemmestrikkede, hjemmesydde og hjemmebakte gaver.

Her kan du finne fine julegaver, vertinnegaver, advenstys, julepynt og adventsblomster. Det er også en egen avdeling med fine julelopper og ferdigpusset messing. Det er også basarbok og god gammeldags lynlotteri med åresalg. Markedet starter fredag kl. 16.30. Kl. 17.00 tennes julegrana med musikk fra Korsvoll skolekorps.


Lørdag er markedet åpen kl. 12.30-15.00, med barnegospel (Bago) som synger kl.13.00. Søndag er det åpent 12.00-14.00, med kirkekaffe, salg og trekning på lotteriet.

Har vi glemt noe? Send oss en e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...