Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her kan det komme 350 nye studentboliger

- Vi vil ta kontakt med diverse arkitektkontor for å få på plass et spennende og spenstig uttrykk.

Midt i smørøyet: Blindernveien 6 kan realisere drømmen om en studentbolig nettopp der den skal ligge. Foto: Foto: SiO/Utlånt

Blindernveien 6 er regulert til kontor, offentlig bygning og allmenyttige formål. Gjennom god dialog ønsker SiO nå å overbevise Oslo kommune.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2013 kl 15:53

BLINDERN: Det var OVFs datterselskap, Clemens Eiendomsutvikling, som nylig solgte den cirka fire mål store tomten sentralt på Blindern til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

Overtakelse skjer trolig før nyttår.

- Vi er meget tilfreds med salget, og at vi kan bidra til at det bygges flere studentboliger i Oslo.

Vi er fornøyd med at SiO som kjøper ønsker å utnytte potensialet i tomten i et allmennyttig perspektiv, sier direktør Ole-Wilhelm Meyer i Opplysningsvesenets fond.

Også administrerende direktør i SiO, Lisbeth Dyrberg, er fornøyd.

- Vi håper å kunne bygge inntil 350 nye, campusnære studentboliger i Blindernveien. Det er stor mangel på studentboliger i Oslo, så dette vil bety mye for studentene, sier Dyrberg og legger til:

- Nå ser vi frem til å starte arbeidet med å realisere disse boligene i samarbeid med kommunen.

LES OGSÅ: - Skuffet over at 500 studentboliger utsettes

- Betydelig etterspørsel

DittOslo skrev flere saker om den betydelig mangelen på studentboliger i hovedstaden rett etter sommeren.

Så mye som 4000 studenter stod da på venteliste for å få en egnet studentbolig.

- Disse planene er etterlengtet; det er et stort behov for studentboliger og betydelig etterspørsel, sier styreleder i SiO, Magnus Nystrand.

Kontrakten ble signert for cirka to uker siden. Nystrand håper de nye studentboligene står klare om tre år.

- Vi tenker at de som nå er i sluttfasen av ungdomsskolen vil kunne nyte godt av de nye studentboligene og vår plan, med tanke på best mulig utnyttelse av den rundt fire mål store tomten, er at det vil bli minst 350 studentboliger, sier han og legger til:

- Vi er avhengig av velvillighet, men har per i dag en god dialog med Oslo kommune.

LES OGSÅ: Stor test av internasjonal juleøl

- Perfekt

Nystrand mener tomtens beliggenhet er perfekt, nært både Politihøgskolen, Musikkhøgskolen, Menighetsfakultetet og Chateau Neuf.

- I dag brukes tomten til parkeringsplass, mens vi selvsagt mener det ville være langt bedre å benytte arealet til egnede studentboliger.

I forhold til utseende på disse vil vi ta kontakt med diverse arkitektkontor for å få på plass et spennende og spenstig uttrykk.

Det vil i tillegg bli en fin portal inn til campusområdet. Men aller først må vi få på plass omregulering av tomten, avslutter Nystrand.

LES OGSÅ: Ni av ti branndøde tilhører utsatt gruppe

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...