Nordre Aker Budstikke

Her kan du fri!

Kjærlighetsberget - et vakker sted med vakkert utsyn. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Et vakkert sted i bydelen, med et vakkert navn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 16:39

KJELSÅS: Det er en nydelig plass å sette seg ned, på Kjærlighetsberget, og se utover vakre Maridalsvannet og Maridalen.

Krakken står et lite stykke inn på turveien, som starter innerst i Midtoddveien.

«Vi aner Maridalsvannet der det ligger nedenfor oss og blinker mellom trærne, men vi ser også ned på takene til noen underlige bygninger (journ. anm. Oset vannbehandlingsanlegg) ...Vi er på Kjærlighetsberget med nydelig utsikt over søndre deler av Maridalen. Navnet er selvsagt en klar oppfordring til å gi alle i vårt eventuelle turfølge en god klem...».

Fra Lillomarkas venner på tur langs Maridalsvannet - les mer her .

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Noen gode historier?

Vi har spurt litt rundt om det virkelig har vært ekte romantikk på Kjærlighetsberget, men ikke kommet over noen søte historier. Men kun at dette er et sted hvor det er fint å sette seg ned, kanskje med kjæresten? Men kanskje har du tips til noen romantiske historier fra stedet, som bør deles med flere?

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Motstandsfolk

Men det er mer å fortelle fra stedet:

«Fullt så romantisk er ikke det grønne skiltet med røde bokstaver, som forteller oss at under siste krig ble det sendt ulovlige radiosendinger herifra til London. Skiltet er ikke undertegnet, og følgelig ikke satt opp av Friluftsetaten. Det ble nok heller ikke sendt radio-signaler akkurat her slik skiltet kan forlede oss til å tro. Men stedet har nok vært innfallsport for motstandsfolk som drev både ulovlige radiosendinger og annen motstands-aktivitet lenger innover i Lillomarka.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...