Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her kan du gå på ski i helgen, før mildværet kommer

I helgen kan du gå på ski i oppkjørte løyper i flere parker i byen. I Nordre Aker er det imidlertid mange skimuligheter nærmere, og i, Marka. Som her på Langsetløkka. Foto: KJELSÅS IL

Er du urban men kjenner langrennssporene rope på deg? I helgen kan du bli i byen, og likevel gå på ski.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2016 kl 17:08

OSLO: Nå ligger alt til rette for en fin skihelg midt i byen! Bymiljøetaten melder nemlig fredag ettermiddag at de har kjørt opp løyper i mange av byens parker:

Frognerparken, Tøyenparken, Voldsløkka, Torshovdalen, Skøyen skole, Valle Hovin, Vålerenga kirke, Slettaløkka på Årvoll, Njård/Husebyskogen, Holmendammen, Ekebergsletta, Abildsø gård, Lambertseter og Søndre Ås gård (Holmlia).

– Her er det nå mulig for både store og små å ta seg en runde, uten å måtte dra hele veien opp i marka, skriver Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

I helgen kan ta skiene fatt, i oppkjørte løyper, i byen. Som her i Frognerparken. Foto: BYMILJØETATEN

LES OGSÅ: Thorkild fra Grefsen elsker langrenn. Nå har han skrevet bok, med kjendiser på skitur

Markamuligheter i Nordre Aker

Men for deg som bor i Nordre Aker er det flere steder omtrent bare å spenne på seg skiene og sette innover i Marka, enten du legger ruta innover Lillomarka fra Grefsenkollen, eller bruker Maridalen eller Sognsvann som inngangsport til Nordmarka.

LES OGSÅ: 500 skiglade små i aksjon på Langsetløkka

Og husk at du kan gå i lysløper både fra Grinda på Korsvoll og Brekke i Maridalen til Hammeren, Sognsvann til Ullevålseter og Frognerseteren, på Langsetløkka, og fra Linderukollen og Trollvannstua. Se oversikt over alle lysløyper her.

Og så er det tilrettelagt for å gå på ski på Langsetløkka på Kjelsås og i Sognsvann Snøpark på Kringsjå. Der er det idrettslagene som står for løypekjøring. Og det splitter nye langrennsanlegget på Linderudkollen er også i full drift. Driftsmeldinger for Linderudkollen finner du her.

LES OGSÅ: Dugnad døgnet rundt for skiløyper på Linderudkollen

Væromslag

For du skal trolig benytte muligheten i helgen, dersom du vil ha best mulig skiføre. Det er meldt et væromslag, som allerede fra helgen kan gi tempereaturendringer.

Væromslaget vil gi tilskying og økende temperaturer i løpet av fredag og lørdag. Skiforeningen melder om at det fortsatt er fine forhold i oppkjørte løyper, men det begynner å bli slitt i de mest brukte løypene og det er stedvis for lite snø til at man får frest opp sporene på nytt. Løyper som går i terrenget og over pløyde jorder har generelt for lite snø til at det kan bli gjort noen utbedringer. Oppdaterte føremeldinger finner du på skiforeningen.no.

I følge Yr.nos prognoser vil temperaturen stige forsiktig gjennom helgen, og det vil komme nedbør i form av snø tidlig på lørdag. Søndag blir det klarvær og temperaturer mellom 3 og 6 minusgrader.

Fra tirsdag tar plussgradene over, og vi går inn i en periode med temperaturer som vil ligge rundt null grader.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...